De ce nu este bine să mergem cu telefonul la baie. Problemele de sănătate la care ne expunem fără să vrem

De ce nu este bine să mergem cu telefonul la baie. Problemele de sănătate la care ne expunem fără să vrem De ce nu este bine să stăm pe telefon când mergem la toaletă. Sursă: Dreamstime

Multe persoane merg cu telefoanele la baie fără să se gândească la pericolul la care sunt expuse. Acest obicei este foarte nociv pentru sănătate, iar oamenii se pot confrunta cu probleme mari.

Un sondaj recent a arătat că în SUA nouă din zece persoane iau telefonul atunci când petrec un timp mai îndelungat la toaletă. Medicii au declarat că acest obicei este extrem de nociv pentru sănătate și că oamenii riscă să îmbolnăvească.

„Nu folosirea propriu-zisă a smartphone-ului este problema, ci statul pe toaletă pentru o perioadă lungă de timp. Toată lumea are hemoroizi, ne naștem cu ei. Ei sunt o aglomerare de vene situate în zona anusului. Problemele apar atunci când aceste vene se umflă, fiind alimentate cu mult sânge, din cauza șederii zilnice prelungite pe scaunul de toaletă. Astfel apar simptome precum durere, umflare sau sângerare“, a explicat chirurgul Karen Zaghiyan.

De ce să nu mergem cu telefonul la baie

Cercetătorii au mai descoperit că cei care merg cu telefonul la baie riscă să-l contamineze cu bacterii din fecale. Un alt studiu a arătat că, dacă nu sunt curățate în mod constant, ecranele telefoanelor mobile pot fi chiar mai murdare decât un scaun de toaletă. Multe persoane se pot confrunta cu diaree, febră, vărsături și crampe abdominale dacă nu renunță la acest obicei. Este indicat ca ele să curețe telefonul după ce ies din baie, potrivit Adevărul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă Dreamstime

„Aceste bacterii pot fi salmonella sau E.coli, care sunt periculoase.Ea ne recomandă să nu luăm niciodată telefonul cu noi în baie şi la masă, iar după fiecare gustare şi utilizare a toaletei să ne spălăm pe mâini înainte de a le pune pe telefon. Mai mult, nu strică dezinfectarea telefonului cel puţin o dată pe săptămână, cu o cârpă muiată în spirt sau spray-uri speciale.

Potrivit unor studii anterioare, smartphone-urile, clanţele uşilor şi volanele maşinilor sunt unele dintre cele mai încărcate cu bacterii lucruri cu care interacționăm zi de zi. Pe lângă problemele de sănătate pe care le implică, utilizarea telefonului în baie poate afecta şi dispozitivul. De multe ori după un duş nivelul de umiditate din baie este foarte mare, iar acesta poate afecta componentele interne ale unui smartphone, mai ales dacă nu este unul rezistent la apă. Chiar şi în cazul acestor modele folosirea în baie este periculoasă în timp, deoarece nu sunt testate în astfel de scenarii”, arată diez.md.