Telefoanele cu cele mai mari emisii de radiații. Pericol uriaș pentru cei care petrec ore în șir pe ele

Telefoanele cu cele mai mari emisii de radiații. Pericol uriaș pentru cei care petrec ore în șir pe ele sursa: arhivă EVZ

Majoritatea oamenilor au ajuns dependenți de telefoane, iar specialiștii au dezvăluit care sunt mobilele cu cele mai periculoase. Costă sume uriașe și îți afectează sănătatea foarte rapid.

Telefoanele mobile au devenit indispensabile în ultimii ani, iar oamenii plătesc sume uriașe pentru a avea ultimele modele. Aplicațiile nelipsite, conturile de email, rețelele de socializare, conturile bancare, GPS-ul, motoarele de căutare, muzica, podcasturile și filmele preferate se găsesc în smartphone-uri și provoacă dependență.

Cu toate astea, specialiștii au declarat că radiațiile emise de telefoanele mobile sunt foarte periculoase și că acestea sunt produse de toate modelele.

În topul telefoanelor ce emit cele mai multe radiații atunci când sunt ținute la ureche în timpul unor apeluri telefonice se află modelul Motorola Edge. Nici iPhone-ul sau Android-ul nu sunt mai sigure.

Ne puteți urmări și pe Google News

Topul principalelor modele de smartphone ce emit radiații mai include și alte mărci, cum ar fi: ZTE, Sony (două modele), Google, Oppo etc. iPhone 7 și iPhone 8 au fost aproape de vârful acestei liste în trecut, dar compania Apple a încercat să schimbe acest lucru și să facă modele cu un nivel mai scăzut de SAR.

Sursa: Arhiva EVZ

Radiațiile emise de telefoanele mobile

Telefoanele vin și cu o mulțime de beneficii,dar folosirea în exces ne poate afecta grav sănătatea. Cel mai sigur mod de a preveni instalarea efectelor nocive este limitarea timpului dedicat telefonului mobil, evitarea poziționării sale în apropierea pielii sau în contact direct cu aceasta. Părinții trebuie să fie atenți și la orele petrecute de copii pe smartphone-uri.

Și dispozitivele electronice de tip „wireless” funcționează pe baza emisiei radiațiilor de radiofrecvență. Numeroase studii au raportat creșterea incidenței anumitor tipuri de tumori maligne (tumori cerebrale neuro-epiteliale, glioblastoame, meningioame, tumori ale glandei pituitare și ale tecii neuronale) în cadrul populației expuse la radiații de radiofrecvență până la vârsta de douăzeci de ani.

De altfel, în anul 2011, radiațiile emise de telefoanele mobile au fost clasate drept „posibil” cancerigen de către Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului. Un studiu efectuat în anul 2013 a evaluat o serie de cazuri de cancer mamar multifocal dezvoltat de către paciente care purtau în mod regulat telefonul mobil în contact direct cu pielea din zona sânilor, semn ca folosirea lui în exces este periculoasă, potrivit economica.net.