De ce nu este bine să îți iei telefonul după tine la toaletă

De ce nu este bine să îți iei telefonul după tine la toaletă De ce nu este bine să stăm pe telefon când mergem la toaletă. Sursă: Dreamstime

Mulți dintre noi mergem cu telefonul chiar și la toaletă. Din această cauză, telefoanele mobile prezintă multe riscuri ascunse pentru sănătate despre care mulți oameni nu știu multe informații. Mâinile preiau bacteriile și virușii tot timpul și sunt recunoscute ca o cale de dobândire a infecției.

Dr. Primrose Freestone, microbiolog de la Universitatea din Leicester, explică care sunt microbii care se regăsesc cel mai des pe telefonul tău. Escherichia coli (abreviată în mod obișnuit la E.coli) este un tip de bacterie găsită în fecale. Chiar dacă majoritatea tipurilor de E.coli sunt inofensive, unele pot provoca infecții grave. Unele tipuri de E.coli pot provoca infecții gastrointestinale.

Infecțiile cu stafilococ sunt cauzate de bacterii numite stafilococ. Bacteriile trăiesc inofensiv pe pielea multor oameni, adesea în nas, axile și pe fese. De obicei, provoacă o infecție numai dacă intră în piele - de exemplu, printr-o mușcătură sau o tăietură. Infecția afectează cel mai adesea pielea, ducând la răni sau vezicule. Pot să dispară de la sine, dar uneori au nevoie să fie tratați cu antibiotice.

Actinobacteriile sunt un tip rar - dar grav de infecție bacteriană. În timp, poate duce la abcese, dureri și inflamații. Potrivit Institutului Național de Sănătate, poate afecta pielea sau zonele mai profunde din corp și, uneori, sângele. Bacteriile care cauzează actinomicoza trăiesc inofensiv în organism. Ele provoacă o infecție doar dacă intră în mucoasa unor zone precum gura sau intestinul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Speciile de Citrobacter se găsesc în mod obișnuit în apă, sol, alimente și tracturile intestinale ale animalelor și ale oamenilor. Poate provoca infecții urâte ale tractului urinar (ITU). Și la bebeluși, poate duce la infecția creierului, cunoscută sub numele de meningită. Enterococul se găsește în intestinele umane și în organele genitale. Dacă este ingerat, poate provoca UTI și uneori endocardită, o infecție rară și potențial fatală a mucoasei interioare a inimii.

Klebsiella este o bacterie care poate fi găsită peste tot în natură. Pentru a obține o infecție cu Klebsiella, trebuie să fii expus la bacterii prin inhalarea acesteia. În cazurile severe, bacteria poate provoca pneumonie.

Curățarea telefonului

Pseudomonas este un germen care se găsește în medii umede precum băi și chiuvete. Rareori îi îmbolnăvește pe oameni, cu excepția cazului în care ajunge în fluxul sanguin, caz în care poate duce la septicemie, o infecție gravă care poate provoca simptome de febră mare, frisoane, confuzie și șoc.

Streptococul de grup A, cunoscut și ca streptococ A, este o bacterie care pot provoca multe infecții diferite. Ele se găsesc în gât și pe piele, iar unii oameni nu au simptome. Infecțiile cauzate de Streptococ A variază de la boli minore la boli grave și mortale. Acestea includ impetigo, infecția pielii, scarlatina și streptococul.

Cercetările au descoperit că mulți agenți patogeni de pe telefoane sunt adesea rezistenți la antibiotice, ceea ce înseamnă că nu pot fi tratați cu medicamente convenționale. „Acest lucru este îngrijorător, deoarece aceste bacterii pot provoca infecții ale pielii, intestinului și căilor respiratorii care pot pune viața în pericol”, a explicat dr. Primrose.

Deci, este clar că trebuie să începeți să vă curățați telefonul în mod regulat. Dr. Primrose a sugerat să folosești șervețele sau spray-uri pe bază de alcool. „Trebuie să conțină cel puțin 70% alcool pentru a dezinfecta carcasele telefoanelor și ecranele tactile și trebuie făcută în fiecare zi, dacă este posibil”, a spus ea, potrivit The Sun.