De ce ne trezim în timpul nopții și cum poți scăpa de acest obicei

De ce ne trezim în timpul nopții și cum poți scăpa de acest obicei Sursa Foto: Arhiva EVZ

Trezirea în timpul nopții poate deveni frustrantă. Experții spun că atunci când dormim, trecem prin mai multe cicluri de 90 de minute. Aceste cicluri conțin diferite etape ale somnului. În ultima parte, intri într-un somn mai ușor. Este mult mai probabil să te trezești la cel mai mic zgomot, cum ar fi o mașină care trece pe lângă tine sau din cauza partenerului tău care se mișcă lângă tine, a declarat expertul în somn, Dr. Neil Stanley.

Dimineața este puțin probabil să-ți amintești de toate momentele în care ai fost trezit în timpul nopții. Greg Murray, profesor și director al Centrului pentru Sănătate Mintală, Universitatea de Tehnologie Swinburne, a explicat că acest lucru este tipic pentru 3-4 dimineața. Pe măsură ce corpul se pregătește pentru dimineață, temperatura corpului și hormonii încep să crească, în timp ce somnul se reduce, a scris el.

Cum poți adormi, la loc, în timpul nopții

S-ar putea să credeți că trezitul pentru a vă ușura vezica urinară vă va ajuta să vă relaxați din nou. Dar doctorul Michael Breus, psiholog clinician, a spus că ar trebui să continui să dormi și să nu te duci la toaletă în timpul nopții. Dacă părăsiți patul, inima trebuie să pompeze mai mult sânge în jurul corpului. Pentru a adormi la loc, este nevoie de un ritm cardiac scăzut.

Dr. Michael a spus să eviți să-ți verifici telefonul dacă te trezești în timpul nopții, deoarece anxietatea de a urmări ceasul te poate ține treaz mai mult timp. Experții spun că dacă nu ai adormit în 15 minute, ar trebui să te ridici din pat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un pahar de vin sau două pahare de coniac reprezintă un ritual înainte de culcare pentru unele persoane. Dar acest ritual poate strica calitatea somnului, ceea ce vă va face să aveți mai multe tulburări de somn pe parcursul nopții. Asta pentru că alcoolul blochează triptofanul - un aminoacid care te ajută să dormi - să ajungă la creier, potrivit The Sun.