De ce merită să investești într-un grătar electric (P)

De ce merită să investești într-un grătar electric (P)

Între simbolurile naționale românești, la loc de cinste, poate chiar în primele cinci poziții, este și grătarul. Un grătar nu este doar un bun prilej pentru o masă copioasă în familie, ci și un bun liant al prieteniilor, un motiv suplimentar de ieșit în natură, la iarbă verde, sau la un târg de țară sau un festival orășenesc.

Oricum ar fi, puțini români își imaginează viața fără grătar. Dar ce te faci când grătarul este condiționat de vremea de afară? Dacă plouă, dacă ninge, dacă e frig, șansele unui grătar în aer liber tind mult spre zero.

 

Ei, bine, nu neapărat. Pentru că un grătar electric rezolvă toate aceste probleme. Grătarul electric poate fi folosit și la interior și te va scuti de mare parte din bătaia de cap dată de nevoia de lemne de foc sau de cărbuni.

 

Dotat cu un termostat reglabil inclus, grătarul electric beneficiază și de alte avantaje: dimensiunea sa compactă îl face ideal și pentru spațiile mici, iar lipsa fumului este un mare plus.

 

Când vine vorba de transport, grătarul electric iese iar în avantaj față de confratele său pe gaz, pe lemne sau pe cărbuni. Dimensiunile sale compacte îl fac foarte ușor de mutat și de amplasat în orice locuri.

 

Grătarele electrice au un sistem de reglare a temperaturii, pe nivele: joasă, medie, ridicată. Aceste grătare generează căldură intensă, dar ulterior bobinele acestora se sting, odată ajunse la temperatura setată. Din această cauză, dacă gătești un tip de carne care are nevoie de temperatură ridicată un timp mai îndelungat, nu este foarte convenabil. De data aceasta, grătarul electric pierde în fața rivalilor săi convenționali, pentru că un grătar pe cărbuni poate fi controlat mai ușor când vine vorba de temperatura optimă de gătire. În fine, tot la categoria dezavantaje ar putea fi trecut și gustul cărnii de pe grătar, întrucât multă lume apreciază tocmai fumul impregnat în carnea gătită astfel.

 

Curățarea grătarului electric este ceva mai simplă decât a celor convenționale. Grătarul electric este echipat cu suprafețe lavabile, astfel că mare parte din componentele sale pot fi spălate chiar și la mașina de spălat vase. Tot în favoarea grătarului electric poate fi trecută și funcția de păstrare la cald a alimentelor, detaliu important pentru cei care vor să păstreze masa caldă pentru mai mult timp și pentru mai multe persoane.

 

Când vine vorba de preț, însă, grătarul electric este accesibil oricărui buzunar. În funcție de cât de mare, de sofisticat și de performant ți-l dorești, poți găsi un grătar electric la prețuri de la câteva zeci de lei la câteva sute bune de lei.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News