Evenimentul Zilei > Social > De ce l-a pupat Florin Piersic pe viceprimarul Capitalei
De ce l-a pupat Florin Piersic pe viceprimarul Capitalei

De ce l-a pupat Florin Piersic pe viceprimarul Capitalei

Să te afli alături Florin Piersic, unul dintre cei mai mari și mai iubiți actori din România, devine o poveste pe care o poți spune nepoților. Chiar dacă ți-ai propus să stai de vorbă doar câteva minute cu marele actor, strângerea lui de mână va dura mai mult decât ți-ai imaginat.

 Experiența aceasta a trăit-o și Lucian Iliescu, viceprimarul Capitalei. Printre prietenii politicianului se numără mulți artiști. Lucian Iliescu, care a fost o perioadă și manager al Sălii Palatului, spune că a organizat și a participat la multe evenimente, ocazie cu care a stat de vorbă cu cele mai importante nume ale culturii. Întâlnirea cu Florin Piersic ocupă însă un loc special în amintirile sale.

„Ca manager al Sălii Palatului am sprijinit organizarea multor manifestări culturale, piese de teatru, expoziții de carte, festivalul grădinițelor fiind un proiect promovat de mine… Am avut onoarea să cunosc foarte multe personalități ale vieții culturale și artistice, oameni cu care trebuie să ne mândrim. Îmi amintesc cu bucurie de momentul de după spectacolul omagial al lui Florin Piersic când, împreună cu Dorel Vișan și Pepino Popescu, retrăgându-ne în biroul meu, am trăit timp de o oră emoția unui mare artist și totodată fericirea spectacolului reușit. Nu am fost pupat pe obraji niciodată în viața mea cum am fost pupat atunci de Maestrul Florin Piersic. Cultura nu este și nu va fi niciodată în criză. Viața însăși este o incursiune prin lume și depinde de noi să ne facem călătoria cât mai plăcută”, a povestit Iliescu.