Este vorba despre sculptura "Echilibru", de Sabin Bălaşa, o lucrare de care "îl leagă amintiri de care vrea să se despartă", după cum a declarat Irinel Columbeanu pentru Mediafax.

Licitaţia pentru vânzarea sculpturii urmează să fie organizată pe 24 martie, la Bucureşti, de către o cunoscută Casă de licitaţii.

A fost instalată

"Echilibru" este singura sculptură a lui Sabin Bălaşa, din anul 2000, şi este estimată la 150.000 de euro. Această sculptură a fost realizată de Sabin Bălaşa (1932 – 2008) în ultimii săi ani de viaţă. Casa de licitaţii nu a oferit detalii despre actualul proprietar al sculpturii "Echilibru", însă, potrivit informaţiilor Mediafax, această lucrare îi aparţine omului de afaceri Irinel Columbeanu.

Contactat vineri de agenţia Mediafax, Irinel Columbeanu a confirmat că această sculptură aparţine familiei sale. Sculptura – care este formată din două părţi, o femeie şi o creatură ciudată – a fost instalată timp de mai mulţi ani în livingul casei din Izvorani a lui Irinel Columbeanu.

"Este unica sculptură făcută de domnul Bălaşa – Dumnezeu să-l ierte!, lucrare pe care un prieten a făcut-o pentru mine. Am avut o relaţie specială cu domnul Sabin Bălaşa", a declarat, pentru Mediafax Irinel Columbeanu.

El a precizat că a cumpărat sculptura "Echilibru" de la Sabin Bălaşa pentru inaugurarea casei sale. "Este o lucrare care se înscrie în atmosfera romantismului cosmic, după cum spunea Sabin Bălaşa", a explicat Irinel Columbeanu.

Întrebat de ce doreşte să se despartă de această sculptură, Irinel Columbeanu a spus următoarele: „Vă mărturisesc că faţă de jumătate din această statuie (care întruchipează o femeie, n.r.) mă leagă nişte amintiri de care vreau să mă despart", a spus Irinel Columbeanu, fără a preciza însă cu exactitate la cine face referire.

 

 

Te-ar putea interesa și: