Liderul PSD a fost dus la Unitatea Primire Urgență a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” pentru un episod lipotimic, după ce i s-a făcut rău în timpul unei conferințe de presă.

Conducerea spitalului a precizat, într-un comunicat de presă că pacientul a fost investigat clinic, conform protocolului de diagnostic al unității, iar în urma analizei rezultatelor, Marcel Ciolacu a fost diagnisticat cu „Episod lipotimic recent – în observație etiologică, Hipocalcemie frustă”.

„Conform protocolului de diagnostic al unității noastre, s-au efectuat o serie de investigații clinice, paraclinice și de laborator. Coroborând aceste date cu datele testelor imagistice, precum și cu rezultatele consulturilor multidisciplinare realizate de către specialiști în medicină de urgență, ATI, neurologie și cardiologie, a rezultat diagnosticul de: Episod lipotimic recent – în observație etiologică, Hipocalcemie frustă”, se arată în comunicatul de presă.

Liderul PSD a fost testat și pentru depistarea unei eventuale infecții cu noul coronavirus, însă rezultatele testului PCR sunt încă în lucru.

„Facem precizarea că, în conformitate cu procedurile unității noastre medicale, pacientului i s-a recoltat și testul COVID 19. Rezultatul testului rapid este negativ. Testul PCR este în lucru”, se mai arată în comunicat.

Medicii Spitalului Militar au precizat că Marcel Ciolacu a fost externat, starea sa fiind stabilă, cu evoluție favorabilă:

„La acest moment, starea pacientului este una stabilă, cu evoluție favorabilă, fapt ce permite externarea acestuia cu recomandări medicale de continuare a investigațiilor, tratament conform receptei, evitarea ortostatismului prelungit, a stărilor de suprasolicitare și a stressului, regim alimentar și hidratare corespunzătoare”.

 

Comunicatul de presă al Spitalului Militar Central

”În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane și pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, domnul Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților, s-a prezentat, în cursul acestei zile la Unitatea Primire Urgență a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” pentru un episod lipotimic.

Conform protocolului de diagnostic al unității noastre, s-au efectuat o serie de investigații clinice, paraclinice și de laborator. Coroborând aceste date cu datele testelor imagistice, precum și cu rezultatele consulturilor multidisciplinare realizate de către specialiști în medicină de urgență, ATI, neurologie și cardiologie, a rezultat diagnosticul de: Episod lipotimic recent – în observație etiologică, Hipocalcemie frustă.

Facem precizarea că, în conformitate cu procedurile unității noastre medicale, pacientului i s-a recoltat și testul COVID 19. Rezultatul testului rapid este negativ. Testul PCR este în lucru.

Tratamentul urmat de pacient în unitatea noastră a constat în reechilibare hidro-electrolitică.

La acest moment, starea pacientului este una stabilă, cu evoluție favorabilă, fapt ce permite externarea acestuia cu recomandări medicale de continuare a investigațiilor, tratament conform receptei, evitarea ortostatismului prelungit, a stărilor de suprasolicitare și a stressului, regim alimentar și hidratare corespunzătoare”.