De ce este considerat Trump cel mai mare comunicator!
- Antonia Hendrik
- 14 februarie 2017, 16:14
Vă mai aduceţi aminte cum era catalogat actualul preşedinte SUA? Vă redăm doar câteva exemple: "Trump este un narcisist, megaloman și este instabil psihic". Acest diagnostic a fost întocmit de celebrul psiholog american William Doherty de la Universitatea din Minnesota. Iar manifestul a fost semnat de 2.200 de psihologi americani și a fost publicat în timpul cursei pentru Casa Albă.
Atacurile asupra "sănătăţii mintale" a magnatului, au continuat şi după ce a preluat mandatul de la Casa Albă. De exemplu, Bernie Sanders l-a numit "mincinos patologic". În acest context, senatorul Franken susține că unii republicani "sunt şi acum preocupați de sănătatea mintală a președintelui". Dar ce este interesant, toţi cei 2.200 de psihologi care l-au diagnosticat pe Trump nu se pot lăuda că l-ar fi avut ca pacient ca să poată să-şi justifice diagnosticul. Deci, astăzi, putem spune ca a fost vorba despre un atac lipsit de orice bază științifică din partea distinşilor psihologi care ar putea să aibă probleme daca Trump îi acţionează în judecată.
Mai mult, Asociația americană de Psihiatrie, a reiterat faptul că "orice analiză psihologică în ceea ce privește o figură publică este contrară eticii profesiei de psiholog" deci, încă un atu pentru preşedinte. Asociatia confirmă ceea ce a fost spus în 1973, în cazul Goldwater, unde Berry Goldwater, senatorul republican a fost etichetat de unii psihologi ca fiind "lunatic periculos". Rezultatul? Goldwater a dat în judecată psihologii care l-au etichetat fără nici măcar un motiv și a primit despăgubiri 75.000 de dolari, în urma procesului câştigat. A fost o mare lovitură pentru comunitatea de psihologi americani la acea vreme.
Ce nu au înţeles cei care l-au atacat pe Trump, este faptul că americanii l-au votat fără să-i condiţioneze ceva, l-au votat dintr-o credinţă oarbă iar el a speculat la maxim încrederea lor şi, a ajuns preşedinte.
Cum este Trump? Un amestec între trecut și viitor
Nu este o coincidență faptul că Trump e primul președinte american care, în birou, folosește Twitter pentru a comunica cetățenilor săi absolut tot ceea întreprinde la Casa Alba în timp real. Trump ştie bine că ziarele și televiziunile fac parte din imaginația colectivă şi că totdeauna îi vor deforma mesajele. Așa că, magnatul, nu are nici o problemă să vorbească direct cu poporul american ca presa să nu poata interpreta nimic. Astfel, Trump a rupt tiparul comunicării politice contemporane care combină tehnica trecutului cu instrumentele prezente şi viitoare. O înfrângere dublă pentru cei care au crezut că magnatul a fost "inadecvat mintal".
Se inventează, se adaptează, este creativ şi extrem de activ pentru vârsta sa. Acesta este preşedintele Americii de azi, iar mâine...nu se ştie, sigur va mai surprinde cu ceva spre admiraţia sau invidia "spectatorilor lumii".