Evenimentul Zilei > International > De ce – cu excepția vreunui cataclism neașteptat – Trump va câștiga
De ce – cu excepția vreunui cataclism neașteptat – Trump va câștiga

De ce – cu excepția vreunui cataclism neașteptat – Trump va câștiga

Până în luna martie, Donald Trump era pe cai mari, economia duduia și populația era mulțumită. Au intervenit însă pandemia și anarhia. Și totuși Trump este marele favorit al alegerilor din noiembrie.

Acțiunea împotriva pandemiei a fost supervizată de Donald Trump la scară națională, dar administrată de guvernatori la nivelul fiecărui stat.

Majoritatea guvernatorilor Democrați au administrat-o de o manieră dezastruoasă. Este mai ales cazul în statul New York și în New Jersey. În aceste două state, guvernatorii au obligat azilele de bătrâni să păstreze persoanele infectate cu coronavirus, fără ca ele să fie izolate, drept care numărul morților a fost foarte ridicat, iar plângerile sunt numeroase.

Când pandemia a dat înapoi și statele Republicane au început să-și redeschidă economiile, statele Democrate au rămas închise, ceea ce a provocat nemulțumirea crescândă a oamenilor ținuți arbitrar în șomaj și a micilor antreprenori care se temeau de faliment.

Ca urmare, guvernatorii Democrați nu au câștigat în popularitate, și nici Partidul Democrat.

Economia este pe cale să repornească, așa cum o arată cifrele recente privind șomajul și crearea de locuri de muncă.

Democrații au ales atunci să folosească moartea lui George Floyd pentru a ațâța tensiunile rasiale, pentru a ataca tot ce întruchipează legea și ordinea. Au intrat în acțiune milițiile fasciste Antifa și Black Lives Matter.

Centre ale marilor orașe au fost distruse, magazine jefuite, negri asasinați. Centrele marilor orașe distruse sunt centrele orașelor ai căror primari sunt Democrați, și ne putem îndoi că mulți dintre locuitorii acestor orașe așteptau de la primarii lor ca orașele să fie distruse.

Cuvântul de ordine la Democrați acum este „Defund the police”. Încetați finanțarea poliției. Unii cer chiar desființarea poliției. Ne putem îndoi că aceste revendicări îi entuziasmează pe cei care și-au văzut orașele distruse. Ne putem îndoi că grotescul comportament al Democraților, mergând în patru labe în fața afro-americanilor sau spălându-le picioarele, în semn de „pocăință” suscită mult entuziasm la alegătorii moderați.

Candidatul Democrat Joe Biden este senil și incapabil să susțină un discurs coerent (unii cititori mă întreabă dacă i-a fost diagnosticată o demență senilă: răspund că ea este vizibilă din momentul în care începe să vorbească și trebuie să fii orb să nu vezi; știu, ziariștii francezi ocultează acest subiect).

Din acest motiv, Democrații ar vrea să nu existe nici dezbatere, nici campanie electorală. Democrații nu au nici un candidat de schimb (Michelle Obama nu are nici o intenție de a candida). Intenționează să desemneze un candidat la vicepreședinție care va ajunge repede, speră ei, președinte în locul lui Biden, când acesta va ajunge într-o fază mai avansată de Alzheimer.

Ei vor o femeie. Kamala Harris, Stacey Abrams și Elizabeth Warren sunt favorite. Toate sunt stângiste și au un trecut foarte încărcat.

Joe Biden este foarte corupt și de asemenea cu un trecut foarte încărcat. Un trecut încărcat între altele cu afirmații rasiste. Acestea vor fi reamintite în campania electorală.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE