De ce a murit Ilie Balaci, de fapt. Mircea Lucescu a dezvăluit obiceiurile care i-au adus sfârșitul regretatului fotbalist

De ce a murit Ilie Balaci, de fapt. Mircea Lucescu a dezvăluit obiceiurile care i-au adus sfârșitul regretatului fotbalistSursa foto: arhiva EVZ

Antrenorul Mircea Lucescu a vorbit despre moartea regretatului fotbalist Ilie Balaci. Acesta a fost antrenorul fostului sportiv în 1980, la Dinamo, și l-a cunoscut destul de bine. Se pare că sportivul avea unele obiceiuri mai puțin sănătoase, care i-au adus moartea.

Mircea Lucescu, antrenorul echipei Dinamo Kiev, a vorbit despre fostul fotbalist Ilie Balaci și despre obiceiurile acestuia. Obiceiurile mai puțin sănătoase ale regretatului fotbalist se pare că i-au afectat sănătate și, în cele din urmă i-au provocat decesul.

Antrenorul a lucrat cu Ilie Balaci în 1980, la Dinamo România. Acesta l-a cunoscut destul de bine pe fostul sportiv și susține că acesta era consumator fidel de tutun. Acest viciu i-a afectat sănătatea, așa că Mircea Lucescu a lansat un avertisment pentru toți cei trecuți de 50 de ani care au astfel de obiceiuri.

„Am auzit ce s-a întâmplat. El fuma destul de mult și asta i-a afectat. Acesta e un avertisment pentru cei trecuți de 50 de ani. Trebuie să renunțăm la astfel de obiceiuri. Îmi pare foarte rău pentru familia lui. Pentru prieteni, pentru Craiova, pentru fotbalul românesc. E unul dintre marile talente ale noastre”, a declarat Lucescu în urmă cu mai mulți ani.

Mircea Lucescu a dezvăluit cum l-a ajutat pe Ilie Balaci

Antrenorul și-a amintit despre accidentarea regretatului fotbalist în 1984 și a dezvăluit că l-a ajutat mult în acea perioadă. Revenirea lui Balaci a fost una destul de dificilă și a trecut prin momente mai grele. Lucescu susține că în acea perioadă l-a ajutat chiar să își cumpere o casă în Capitală, nu doar în domeniu sportiv.

„Eu m-am ocupat foarte mult de el după accidentarea aceea (n.r. - accidentare suferită în 1984). Revenirea lui a fost destul de dificilă. Cred că eu l-am luat de la Slatina, din Liga a III-a, nici nu mai ştiu exact. L-am adus la Bucureşti când eu o preluasem pe Dinamo şi echipa naţională. Iar atunci simţeam că Dinamo ar avea nevoie de jucători cu experienţă, cu o imagine publică importantă. Aşa că l-am ajutat cât am putut pe Ilie, chiar şi să îşi ia casă în Bucureşti. Apoi l-am angajat militar ca să aibă siguranţa zilei de mâine. A şi jucat, dar atât cât l-a ţinut genunchiul. Când am văzut că nu mai poate face faţă, l-am ajutat să devină antrenor. Şi aşa a ajuns la Târgu Jiu, Severin şi aşa mai departe”, a mai povestit antrenorul.