Evenimentul ZileiSportDe azi, capitala boxului românesc se află în comuna ieşeană Tomeşti. Campionatul Naţional se va desfăşura până pe 29 noiembrie

De azi, capitala boxului românesc se află în comuna ieşeană Tomeşti. Campionatul Naţional se va desfăşura până pe 29 noiembrie

De azi, capitala boxului românesc se află în comuna ieşeană Tomeşti. Campionatul Naţional se va desfăşura până pe 29 noiembrie
În comuna Tomeşti din judeţul Iaşi se desfăşoară Campioatul Naţional de Box, anunţă Federaţia de profil.

Evenimentul a debutat azi şi se va încheiea pe 29 noiembrie. Acesta se desfăşoară în sala de sport a comunei.

Nu este pentru prima oară când această competiţie are loc aici, notează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Aş vrea să mulţumesc Federaţiei Române de Box, care ne-a dat din nou această competiţie.

Eu cred că este cea mai mare competiţie a boxului românesc. Invităm şi tomeştenii şi ieşenii să fie alături de noi şi să vadă un spectacol de mare amploare", a spus Liviu Ciulei, directorul executiv al Primăriei Tomeşti.    

Antrenorul federal Valentin Vrânceanu speră, la rândul său, că boxerii titulari la lotul naţional vor avea şi de data asta o comportare bună.

"Sunt patru – cinci sportivi care sunt la o valoare ridicată şi la nivel european şi de la care aşteptăm nişte rezultate la Campionatele Europene şi Campionatele Mondiale.

În rest, sunt tineri care s-au ridicat din eşaloanele inferioare şi aşteptăm să aibă o comportare bună.

Aşteptăm un spectacol pe măsura publicului şi al iubitorilor de box din Iaşi.

Ne aşteaptă un an foarte greu. Greul cade pe câţiva sportivi care sperăm să ne aducă rezultate foarte bune în elita boxului mondial", a conchis Valentin Vrânceanu.

Expertul a mai spus că această competiţie se desfăşoară în acest loc pentru că judeţul Iaşi, în general, e un leagăn al boxului.

"Iaşul a dovedit în cursul timpului că este un leagăn al boxului, este un oraş superb care are oameni doritori de spectacole de acest gen. Au promovat sportivi valoroşi la nivel olimpic. E vorba de Nistor şi de Arădoaie. Sunt sportivi pe care mizăm anul viitor", a subliniat Vrânceanu.

 

 


Accesează: