Evenimentul Zilei > International > De astăzi, masca, obligatorie la terase și pe stradă
De  astăzi, masca, obligatorie la terase și pe stradă

De astăzi, masca, obligatorie la terase și pe stradă

În regiunea Madrid, masca de protecţie devine obligatorie inclusiv pe stradă și la terase.


În timp ce numărul de cazuri crește în lume iar răspândirea virusului nu dă semne de încetinire, tot mai multe state sau regiuni revin la măsuri restrictive și le cer oamenilor mai multă atenție în ceea ce privește respectarea regulilor de protecție sanitară. Încearcă astfel să pună din nou sub control pandemia, înainte de venirea anotimpurilor mai reci.

În Spania, de exemplu, în regiunea Madrid va fi obligatorie, de joi, purtarea măștii de protecție inclusiv pe stradă și la terase. Autoritățile regionale au impus și alte restricții, în contextul în care în țară au fost înregistrate peste 12.000 de cazuri noi în ultima săptămână.

Cele mai importante măsuri noi pentru a combate focarele de COVID-19 sunt purtarea obligatorie a măştii, inclusiv pe stradă și la terase, și limitarea grupurilor la un număr maxim de zece persoane, chiar dacă este vorba despre un eveniment de familie petrecut la domiciliu.

Liderul guvernului regional, Isabel Díaz Ayuso, despre masca de protecţie în Madrid:

,,Isabel Díaz Ayuso: Facem acest lucru pentru a ne asigura, pentru că primim turiști, chiar dacă mai puțin decât ne-am dori, pentru a-i conștientiza pe cei mai tineri și mai ales să facem absolut tot ce putem. Masca devine obligatorie, inclusiv pe terase. Masca devine obligatorie în toate spațiile publice, deși suntem conștienți că cei mai mulți oameni din Madrid poarta deja masca voluntar și vrem să le mulţumim pentru comportamentul lor exemplar”.

În planul anunțat de conducerea guvernului regional se mai prevede transformarea parțială a Centrului de târguri și expoziții IFEMA în spital până la deschiderea viitorului spital special pentru bolnavii de COVID, aflat în construcție. Guvernul regional impune restricții de orar pentru restaurante, baruri și discoteci, obligând la închiderea localurilor la 1:30.

Şi Grecia a reintrodus de miercuri purtarea obligatorie în spaţiile publice. Amenda este de 150 de euro pentur cei care nu respectă regula.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: