Evenimentul Zilei > Social > De ce va fi DAVID al lui Michelangelo mai SCUMP la vedere
De ce va fi DAVID al lui Michelangelo mai SCUMP la vedere

De ce va fi DAVID al lui Michelangelo mai SCUMP la vedere

Statuia lui David sculptată de Michelangelo nu va mai putea fi utilizată în scopuri comerciale fără autorizaţie, a decis Tribunalul din Florenţa.

Tribunalul a decis astfel să sancţioneze activitatea unei agenţii care vindea la un preţ mai mare bilete pe care era imprimată imaginea lui David, pentru a putea vizita Galeria Academiei unde este expusă celebra sculptură.

În baza acestei sentinţe, Tribunalul a cerut agenţiei de turism să retragă orice imagine cu statuia lui David din materialele sale şi să publice textul sentinţei pe pagina sa de internet şi în alte trei ziare, transmite Agerpres.

De-acum încolo agenţiile italiene sau europene care vor să reproducă imaginea lui David pe produsele lor vor trebui să obţină autorizaţia muzeului care găzduieşte sculptura şi să plătească taxele aferente.

Ministrul italian al culturii, Dario Franceschini, a salutat sentinţa care va contribui la stoparea "cazurilor de revânzare pe internet şi de utilizare nepotrivită a imaginilor patrimoniului cultural" fără obţinerea în prealabil de autorizaţie.

Monumentala sculptură, realizată în marmură de Carrara de Michelangelo Buonarroti între 1501 şi 1504, este unul din simbolurile Italiei şi culturii italiene, iar imaginea sa este prezentă pe numeroase produse şi suveniruri.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: