Evenimentul Zilei > Actualitate > Daria, „soarele, viaţa, sufletul şi dragostea lu’ mami”
Daria, „soarele, viaţa, sufletul şi dragostea lu’ mami”

Daria, „soarele, viaţa, sufletul şi dragostea lu’ mami”

Micuţa Daria şi-a ales deja meseria pentru atunci când va fi mare, respectiv medic, şi cu toate că vârsta nu îi permite, zilnic se pregăteşte să meargă la grădiniţă.

Daria Alessia Botici, din Deva, este o mogâldeaţă bălaie şi dulce ca o acadea. Deşi are doar doi ani şi jumătate ştie să-ţi răspundă la întrebarea "Cine eşti tu?".
"Eu sunt Soarele, viaţa, sufletul, dragostea şi iubirea lu’ mami". Ştie prea bine ce vrea să facă mâine, are un scop clar pentru care vrea să devină doctoriţă şi speră ca şi-n acest an, Moş Crăciun, să treacă pe la ea nu o dată, ci de două ori în aceeaşi noapte.
Un program matinal original
Cel mai bun prieten al Dariei este Bogdan, un băiat de 5 ani, vecin cu ea. Bogdan merge la grădiniţă, însă Daria mai are de aşteptat. Încă din toamnă fetiţa a încercat să forţeze puţin lucrurile şi perseverează în tentativa ei şi acum, dimineaţă de dimineaţă.
La fiecare început de zi, Daria se îmbracă frumos îşi ia ghiozdănelul primit de la "buni din Germania", şi-l pune în spate şi se aşează la geam. De acolo priveşte cum microbuzul şcolar opreşte pentru a-l lua pe prietenul ei. Se îmbufnează puţin şi, invariabil, exclamă "Of, Bogdi ăsta iar a uitat să mă ia şi pe mine!".
Iar acest lucru se petrece în fiecare dimineaţă de câteva săptămâni bune. Cum necum, îi trece supărarea, moment din care se ocupă cu cântatul şi dansatul cât e ziua de lungă.
Ultima oară când mama ei a întrebat-o ce vrea să fie când va creşte mare, Daria a spus "doctoriţă" fără să stea pe gânduri. Toţi s-ar fi aşteptat ca Daria să vrea să fie doctoriţă pentru a-i face bine pe oamenii bolnavi, dar nu, ea are un scop personal clar: să o facă bine pe "ţiţi".
Cu nici un an în urmă, când a încetat să-i mai dea lapte de la piept, mama i-a spus că "«ţiţi» s-a îmbolnăvit. Eu mai vreau să pap lapte de la «ţiţi» şi dacă o să fiu doctoriţă o să ştiu cum s-o fac bine".
OPŢIUNI ORIGINALE
Aşteaptă un pian de la Moş Crăciun
Şi când vine vorba de cadourile preferate, Daria are preferinţe atipice. De exemplu, când Moş Nicolae i-a lăsat în cizmuliţe dulciuri şi jucării, Daria s-a declarat mai mult decât încântată de un gel de duş şi un spray ce ajută la descurcarea părului, ambele având pe ambalaj tot felul de animăluţe colorate.
Imediat după aceea a venit şi prima băiţă la care Daria nu a mai plâns, pentru că ardea de nerăbdare să i se dea cu spray pe păr. A plâns totuşi, când a văzut nuieluşa de la Moş Nicolae, spunând că ea este cea mai cuminte fetiţă şi că moşul nu are decât să şi-o ia înapoi.
Cu Moş Crăciun pare să se împace însă mult mai bine, mai ales că speră să vină de două ori în aceeaşi noapte pe la ea. Din câte ştie Daria, pe la ea trece mai întâi un Moş Crăciun care locuieşte mai aproape de casa ei, apoi ajunge şi un Moş Crăciun care vine din Germania (unde sunt bunicii). Speră să aibă sub brad un pian, o bicicletă şi, neapărat, încă un gel de duş.
VISUL LUI DEYAN
"Voi conduce ţara şi voi face un loc de joacă maare"

La numai 2 ani şi 11 luni, Deyan Tatomir ştie deja ce "meserie" i se potriveşte atunci când va fi de vârsta lui tati. "Vreau să mă fac mare pentru că atunci o să conduc ţara şi o să fac un loc maaare de joacă pentru copii".
Deyan stă la bloc, în Bucureşti, şi nu prea are unde să-şi consume energia. Acum este "musafir" al bunicilor din Constanţa şi îi poartă pe la locurile de joacă din mall-uri, favoritele lui şi în Bucureşti.
"Bunicii mă duc să văd marea cea mare dar acum e vânt şi mi-o arată din maşină, ca să nu răcesc". Şi-a adus după el două cutii imense cu jucării, DVD-uri cu filme educative şi pe Martinică, un ursuleţ din pluş de care nu se desparte "nici la munte, nici la mare, nici acasă, nici la plimbare".
Simte că bunicii sunt "topiţi" după el "pentru că mă lasă să fac ce vreau eu". Aşa că, din cărticica lui electronică îi învaţă care sunt "anotimpurile de Vivaldi". Cel mai tare vrea ca moşul să-i aducă un "calcator colorat cum are Petra" (verişoara lui mai mare), în traducere, un calculator.
"Ea mi l-a dat mereu, dar vreau să am unul al meu. Şi o să-i mai spună lui tati să-i scrie lu moşu’ să-mi aducă un stilou scump cu care să scriu când o să fiu mare şi o să conduc ţara", mai deconspiră Deyan.
TALENTAT
Adalin, un maestru în street-dance

Visteanu Adalin DeMarco Roman s-a născut în Italia, însă acum locuieşte în Bucureşti, unde mama lui s-a întors pentru a studia.
"Îi place foarte mult să danseze şi este deja un as incontestabil la street dance. Îi mai place să deseneze, adoră desenele animate, şi poate cel mai mult, să se joace non-stop cu tati", povesteşte Visteanu Adriano DeMarco, tatăl lui Adalin.
Mesajul băieţelului pentru Moş Crăciun, pe lângă lista de jucării: "să-l ajute să fie mai ascultător, să facă cât mai puţine năzbâtii".

A devenit tradiţie ca, în fiecare an, în preajma Crăciunului, "Evenimentul zilei" să se alăture Moşului în scrierea listei copiilor cuminţi din România. Pe unii dintre aceştia i-am găsit noi şi le veţi citi poveştile în paginile ziarului nostru şi pe www.evz.ro, în secţiunea dedicată acestei campanii. Dacă vrei să spui şi tu povestea copilului sau nepotului tău, trimite-ne o fotografie, un desen şi o poveste despre el, pe adresa de mail [email protected].

  • Află AICI cum poate obţine şi copilul tău diploma de copil cuminte

Mai jos, alte poveşti ale unor copii cuminiţi:

  • Antonia, fetiţa care aşteaptă mirele, nu pe Moş Crăciun
  • Copii cuminiţi. Băieţelul care ia salariul de la grădi
  • Sara şi Vladimir, cele mai de preţ bijuterii ale familiei Avram
  • Bubu, minunea care a venit de 1 Mai
  • Sebi vrea sănătate şi dragoste de la Moş
  • Mihăiţă, băieţelul câştigător la categoria 2 kg
  • Fetiţa potrivită pentru 23 de meserii
  • Moşule, nu-i uita pe gemenii Ghercoiaş!
  • Puştiul care îşi dă demisia de la grădi şi se angajează la Operă
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: