Dănuț Pop a fost plasat în arest la domiciliu. Care sunt acuzațiile pe care DNA i le aduce președintelui PER

Dănuț Pop a fost plasat în arest la domiciliu. Care sunt acuzațiile pe care DNA i le aduce președintelui PER Sursa foto: Facebook

Tribunalul Bucureşti a respins, joi, 10 noiembrie, cererea DNA de arestare preventivă a lui Dănuţ Pop. Președintele Partidului Ecologist Român este acuzat de trafic de influență.

Dănuț Pop este plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Președintele Partidului Ecologist Român, PER, este implicat într-un dosar în care este inculpat pentru că ar fi cerut 10.000 de euro în schimbul angajării unei persoane la un cabinet parlamentar. Este vorba de angajarea deputatului PSD Radu Cristescu.

Pop a fost reținut miercuri, 9 noiembrie, de DNA sub acuzaţia că, în perioada noiembrie 2021 - februarie 2022, ar fi pretins şi ar fi primit, printr-un intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranşe. Pentru prima dată a primit 4.000 euro în noiembrie 2021. Ulterior, el a mai primit de două ori câte 2.000 euro în decembrie 2021 și alți 10.000 lei în februarie 2022.

„În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui deputat în Parlamentul României şi ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcţie de consilier la cabinetul deputatului respectiv”, au mai spus anchetatorii. Cu toate acestea, președintele PER nu a oferit nicio declarație în legătură cu dosarul în care este anchetat, informează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine este Dănuț Pop

Dănuț Pop se află în fruntea Partidului Ecologist încă din 2007. Formațiune politică a fost înființată în 1990. Totuși, partidul nu a reușit să treacă pragul electoral la alegerile parlamentare din 2020. Formațiunea a obținut 1,12% (65.807) dintre voturile exprimate la Camera Deputaților și 1,33% la Senat (78.654).

Ultimul congres al PER la care Dănuț Pop a fost reales președinte a avut loc în martie. De asemenea, la același congres a candidat și omul de afaceri Mohammad Murad. El a fost ales președinte executiv al partidului. Mai mult decât atât, printre ultimele postări de pe rețelele de socializare ale politicianului se numără una în care își exprima nemulțumirea față de activitatea procurorilor DNA.

Președintele PER i-a acuzat că țin unele dosare „la sertar, pentru șantaj”. „Eu consider că este tocmai vina procurorilor și a instanțelor. Trebuia să instrumenteze cazurile, să nu țină dosarele la sertar pentru șantaj”.