Evenimentul Zilei > Justitie > Dănileț dă foc CSM-ului. Planul obscur prin care scapă de două judecătoare
Dănileț dă foc CSM-ului. Planul obscur prin care scapă de două judecătoare

Dănileț dă foc CSM-ului. Planul obscur prin care scapă de două judecătoare

Judecătorul Cristian Dănileț, cel care s-a făcut remarcat prin postările sale controversate de pe Facebook, a pus la cale o manevră incredibilă pentru a destabiliza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Acesta are în vizor două judecătoare.

Cristian Dănileț este cel care vorbea pentru prima dată despre revocarea unor membri din CSM. Este vorba despre Gabriela Baltag, dar și despre judecătoarea Evelina Oprina. 

Victor Alistar, membru CSM, susține că unele dintre motivele invocate de Dănileț nu au temei.

„S-a solicitat începere printr-o adunare generală a unui tribunal, pentru a declanșa procedura este nevoie să fie adoptată această solicitare de un număr de minim 30 de tribunale, după care punctul de vedere al membrilor Consiliului aleși din partea magistraților, după care se trece la vot efectiv. 

Cu privire la motivele invocate, nu am să fac multe comentarii, o să fie apreciate de fiecare judecător în parte, nu înțeleg cum este posibil să invoci faptul că acesta nu a fost de acord cu un alt membru al Consiliului. Al doilea motiv legat de pagina de Facebook, trebuia verificat înainte, este total lipsit de temei, al treilea element este legat că și-a exprimat o opinie cu privire la niște elemente de politică publică.”, a declarat Alistar la Antena 3.

 
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: