Daniel Florea, primarul Sector 5, vorbind despre plata taxelor și impozitelor, atât pentru persoane fizice, cât și pentru cele juridice, a spus că se pot plăti fără utilizarea numerarului la casierii: ”Toate se plătesc online”.

Tehnologia implementată la nivelul Direcției Taxe și Impozite Locale a Sectorului 5 permite și prelucrarea multor tipuri de interacțiuni cu cetățenii, documentele putând fi înregistrate online.

Blocajul în reducerea interacțiuni directe cu cetățenii, este făcut chiar de legislația din România, deși există un regulament european din 2014 care ar permite identificarea persoanei care dorește să-și facă, spre exemplu, rol fiscal și prin identificare prin mijloace de identificare electronică utilizand Skype sau alte metode de identificare video.

Daniel Florea, a spus că a trimis o cerere către Ministerul Dezvoltării, solicitând emiterea unui Ordin de ministru prin care să se permită aplicarea regulamentului european, permițând astfel identificarea la distanță prin mijloace electronice pentru înscrierea sau emiterea unor documente.