Evenimentul Zilei > Politica > Daniel Constantin: „Dan Voiculescu este şi va rămâne întotdeauna preşedintele fondator al Partidului Conservator”
Daniel Constantin: „Dan Voiculescu este şi va rămâne întotdeauna preşedintele fondator al Partidului Conservator”

Daniel Constantin: „Dan Voiculescu este şi va rămâne întotdeauna preşedintele fondator al Partidului Conservator”

Preşedintele PC, Daniela Constantin, a declarat într-un interviu că mogulul Antenelor "este şi va rămâne întotdeauna preşedintele fondator al Partidului Conservator".

"Conform statutului şi bunului simţ, Dan Voiculescu este şi va rămâne întotdeauna preşedintele fondator al Partidului Conservator. Este o realitate obiectivă incontestabilă. Şi orice altă discuţie este lipsită de temei", a declarat Daniel Constantin, actualul preşedinte PC.

Dan Voiculescu se află după gratii din 8 august. Fostul şef al PC are de ispăşit 10 ani la penitenciar în dosarul ICA, pentru acuzaţiile de spălare de bani şi prejudicierea statului cu 60 de milioane de euro. Procesul ICA s-a terminat după şase ani de judecată. Mogulul se află la închisoarea Rahova, unde trebuie să petreacă până la 21 de zile.

Politicianul este președinte fondator al Partidului Conservator (fostul Partidul Umanist Român). În trei legislaturi a fost ales senator de București. În primele două legislaturi a demisionat în ultimul an de mandat, determinând astfel mutarea proceselor sale de la ÎCCJ la Tribunalul București. Alegerea sa în cel de-al treilea mandat de senator, în anul 2012, a determinat declinarea de competență a Tribunalului București în favoarea ÎCCJ. A treia demisie din Senat a dus la o nouă mutare a dosarului de la ÎCCJ la Tribunalul București, în anul 2013.