„Oameni din subordinea premierului Viorica Dancilă blochează Memorandumul prin care România să-și facă apărările la CJUE în cauza privind Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), ne-au comunicat în ultimele zile surse convergente apropiate de premier. O parte dintre aceste surse spun că blocarea s-ar face cu stiința premierului, care s-ar fi angajat în fața liderilor de la Bruxelles, după alegerile europarlamentare, că va face tot posibilul pentru a desființa SIIJ și anula modificările la legile justiției, astfel încât serviciile să-și reia influența în numirile din justiție și anchetele penale”, se arată pe platforma online „Independența Justiției”.

În același timp, se mai amintește că mai mulți judecători, ori din oficiu, ori la cererea unor asociații de magistrați apropiate serviciilor de informații, au atras atenția CJUE cu privire la faptul că noua Secție le-ar încălca independența.

„Aceleași surse ne-au spus că mai sunt câteva zile până la termenul limită până când România trebuie să își trimită apărarea în fața CJUE. Rămâne de văzut dacă într-adevăr, așa cum se spune, Viorica Dancilă s-a predat cu totul serviciilor, care vor din nou control total asupra justiției, sau mai păstrează un dram de respect pentru drepturile și libertățile românilor de a fi judecați de judecători ce nu sunt timorați și amenințați de procurori, așa cum s-a făcut de DNA până la înființarea SIIJ”, potrivit aceleiași surse.

 

 

Te-ar putea interesa și: