Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă, declarații incendiare despre cazul Caracal. Cum a aflat despre incident?
Dăncilă, declarații incendiare despre cazul Caracal. Cum a aflat despre incident?

Dăncilă, declarații incendiare despre cazul Caracal. Cum a aflat despre incident?

Premierul României Viorica Dăncilă a vorbit despre primele momente în care a aflat despre tragedia de la Caracal. De asemenea, aceasta a povestit și care a fost firul acțiunilor demarate de la aflarea incidentului.

„Am fost sunată și am cerut din acel moment ca informațiile să vină la mine zilnic. Mi-am dorit foarte mult ca acest caz să fie foarte bine monitorizat, ca să vedem cine este vinovat și de ce s-a acționat așa.

Am cerut să existe o comunicare în acest caz, iar Ministerul de Interne a comunicat foarte bine. Am vrut ca oamenii să vadă că nu suntem nepăsători în legătură cu această tragedie.

Prima informație pe care ama vut-o a fost că cele două fete ar fi decedate. A fost normal, nu ca premier, ca mamă, să empatizezi. Și eu sunt părinte și am simțit că trebuie să fac această declarație. Mi se pare normal ca cei care au grești să plătească, într-un fel sau altul.

Legat de declarațiile președintelui Klaus Iohannis, declarațiile domnului Barna, mi s-a părut că vor să câștige din punct de vedere electoral.

Prima informație a fost că o fată a fost omorâtă. A venit din partea ministrului Afacerilor Interne. Imediat am vrut să ies public și să spun că și noi suntem alături de această familie. Imediat după declarație am cerut măsuri. Este normal să fii alături de oamenii aflați în această situație, dar nu trebuie să neglijăm măsurile care pot fi luate pentru a preveni o astfel de tragedie în viitor.

Nu cred că unui întreg minister ar trebui să-i alocăm o etichetă. Nu este bine să slăbim instituțiile statului”, a declarat premierul României, Viorica Dăncilă la Antena3.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: