Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dan Voiculescu își asmute dulăii asupra editorialiștilor EVZ
Dan Voiculescu își asmute dulăii asupra editorialiștilor EVZ

Dan Voiculescu își asmute dulăii asupra editorialiștilor EVZ

Mulți ani, Dan Voiculescu a fost un om cunoscut din simplul motiv că era suspectat de a fi furat banii lui Nicolae Ceaușescu și pentru că, oricât se străduia el, nu reușea să aibă succes în alegeri. Nici în nume personal și nici cu partidul lui sau cu toate combinațiile pe care le încerca.

De la un moment dat a fost acuzat că ar fi fost securist. El s-a ambiționat. Au apărut documente și o verișoară care acuza faptul că el ar fi turnat-o la securitate. CNSAS-ul a scos la iveală acte zdrobitoare și Înalta Curte de Justiție a decis definitiv și irevocabil că el a fost colaborator. Toată lumea a înțeles că este așa în afară de el, care se ambiționează încă să nege.

Pentru că între timp societatea românească a mai progresat, paralel cu acuzațiile legate de apartenența la securitate, la adresa lui Dan Voiculescu au început să apară din ce în ce mai multe acuzații cum că ar fi furat din avutul obștesc.

Aflat deja la o vârstă mai mult decât matură, la momentul acela, cel poreclit și Varanul nu a realizat ce i se întâmplă. Ca și mulți alți colegi ai lui securiști, mai deștepți, mai discreți și din pricina asta mai liniștiți, Dan Voiculescu credea și poate mai crede că România este a lui. Toate acestea și multe altele, legate de un personaj poate literar, nu ar fi ieșit din cercul restrâns, infatuat, bogat și, curios, stresat al acestui om. Dar el, ca un animal de pradă, a simțit că i se poate întâmpla ceva și și-a luat măsuri.

Încet, încet și-a format în cadrul trustului media o echipă de mercenari. I-a plătit foarte bine ani de zile și așa face și astăzi.

Cu perfidă iscusință, împrumutând de la gazetăria de „lătură” din Epoca de Aur toate mucegaiurile și toate cangrenele, oamenii Varanului și-au creat un public dornic de „sânge”. În principiu nu ai vrea să te pui cu ei. Se comportă ca o haită. Cel mai mult mint, apoi trebuie să îi fie pe plac lui Dan Voiculescu aproape la fiecare cuvânt.

Din păcate, foarte mulți oameni importanți nu ar dori să intre în gura lor. De aici se fac mișcări politice foarte nocive care ne compromit pentru mulți ani. În anul 2012, s-a încercat suspendarea președintelui încălcându- se toate legile posibile. În prezent judecătorii evită să mai intre în ședințele unde se dezbat faptele penale ale lui Dan Voiculescu.

Nu s-a mai întâmplat în România de pe vremea lui Ceaușescu

Procesul Varanului durează de mulți ani și el s-a folosit de toate tertipurile pentru a scăpa de pușcărie. Cu toate că fiecare om care urmărește acest caz a înțeles manevrele lui Dan Voiculescu, tot el țipă și face conferințe de presă. Foarte mulți oameni îi cântă în strună de frică sau pentru că sunt bine plătiți. Majoritatea nu se amestecă.

Cei care au alte păreri sunt terfeliți în fiecare seară. Trebuie precizat că jurnaliștii Varanului nu au forța de pe vremea lui Ceaușescu. În alte timpuri, gazetari ca Mircea Marian sau Mălin Bot ar fi fost chiar anchetați și, probabil, arestați de Securitate în urma dezvăluirilor prezentate la televiziune și crezute de mulți neștiutori.

Dan Constantin

Este singurul care a făcut propagandă și în presa dinainte de ’89. Am fost colegi la ziarul „Informația Bucureștiului”. El a venit acolo de la Comitetul Municipal de Partid al Capitalei, reușind să îl dea afară, cu ajutorul unui scandal provocat de Elena Ceaușescu, pe unul dintre cei mai iubiți colegi ai noștri, Pavel Irimescu. Acesta lucra în clădirea de pe strada Brezoianu, unde se afla atunci ziarul, încă de la „Universul”. Era poate cel mai iubit șef, dar Dan Constantin i-a venit de hac. S-a integrat printre noi și nu mi-a displăcut atunci. Era genul de activist, simpatic și băiat bun.

De la bun început am avut impresia că nu știe să scrie. Și nici nu era nevoie. În ultimele două decenii nu am reținut nici un articol semnat de el. Dar văd că îl critică pe Ion Cristoiu cu niște cuvinte care să îi placă lui Dan Voiculescu. În orice fel ai privi lucrurile, Ion Cristoiu deține deocamdată recordul național în ziaristică. În această reîncarnare, între el și Dan Constantin ar fi foarte puține legături. Din câte îl cunosc eu pe Dan este imposibil să și creadă obrăzniciile pe care le scrie despre Cristoiu. Am auzit că are cel puțin 5000 euro pe lună.

Mircea Badea

Mi-a plăcut ani de zile. Se vedea că părinții l-au obligat să învețe. Mi se părea simpatic și curajos. La un moment dat am avut ocazia să aflu că nu este decât o marionetă a Cameliei Voiculescu (poate povestesc). Nu m-am mirat, așa e viața! Cu timpul lumea s-a plictisit de el și a intrat pe un registru manelist, atât de apreciat. Am auzit că este și fricos (la bătaie) și un slab șofer. Și atunci înțeleg de ce i se permite să își facă mendrele atâta timp cât spune și ce dorește să audă Dan Voiculescu.

Am crezut că apropierea de Carmen Brumă îl va domoli. Cred că și părinții lui se miră când îl văd, uneori.

Mihai Gâdea

Am fost fascinat să aflu că își vopsește părul și un salon întreg de coafură (zona 1 Mai) se închide pentru el și pentru peste 10 milioane pe ședință (pensat…). Nu îl invidiez, în ciuda salariului. Este greu să lucrezi cu Varanul. Dar pentru funcția pe care o ocupă are multe merite și îmi pare foarte rău pentru el. Foarte curând va fi pe drumuri. Va fi chiar scuipat pe stradă, fără să înțeleagă exact de ce.