Dan Voiculescu susține într-o postare pe blogul personal că vulnerabilitatea în fața epidemiei a trezit în oameni un sentiment de responsabilitatre comună, i-a făcut să înțeleagă că doar împreună pot depăși această criză.

„Din observațiile directe și din informațiile relatate de apropiați și de presă, identific, atât la nivelul macrosocial cât și în cel al comportamentului individual, un respect și o atenție sporită pentru nevoile celorlalți. Vulnerabilitatea generală în fața epidemiei pare să ne fi trezit responsabilitatea comună. Încet dar sigur, înțelegem că actuala criza nu poate fi depășită decât împreună. Izolarea forțată ne-a reamintit cât de puternic și necesar este instinctul nostru social”, a arătat Dan Voiculescu pe blogul său.

Potrivit postării de pe blog, generațiile care până mai ieri se aflau în conflict și păreau ireconciliabile – tinerii, adulții, seniorii – au ajuns să se protejeze și să se susțină unele pe celelalte.

„Înțelegem acum că fără entuziasmul tinereții, fără capacitatea decizională adultă și fără experiența crizelor deja rezolvate de către «înțelepții cetății», societatea în ansamblu nu poate supraviețui și progresa. Caracterul nociv al acestui virus este indiscutabil. Dar secretul evoluției noastre constă inclusiv în capacitatea omului de a «întoarce răul», de a găsi, chiar și într-o catastrofă, resursele necesare dezvoltării”, a mai spus Dan Voiculescu.

El și-a exprimat încrederea că odată cu Sărbătoarea Învierii, de Paște, criza se va mai calma, dacă oamenii vor continua să se susțină și să colaboreze în lupta contra coronavirusului:

„Continuând să ne unim, să ne sprijinim, să nu greșim și să luptăm responsabil contra virusului și pentru sănătatea celor din jur, am încredere că de Paște, odată cu Sărbătoarea Învierii, vom resimți cum criza actuală începe să se calmeze”.