Evenimentul Zilei > Social > Primarul Dan Tudorache a depus la Agenția de Mediu 31.800 de proteste împotriva gropilor de gunoi poluante
Primarul Dan Tudorache a depus la Agenția de Mediu 31.800 de proteste împotriva gropilor de gunoi poluante

Primarul Dan Tudorache a depus la Agenția de Mediu 31.800 de proteste împotriva gropilor de gunoi poluante

Locuitorii Capitalei s-au alăturat în număr mare campaniei "Aer curat, Bun de respirat”, inițiată de Primăria Sectorului 1. 31.800 de bucureșteni au semnat până acum pentru închiderea gropilor de gunoi, dosarele fiind depuse de primarul Dan Tudorache la registratura Agenției pentru Protecția Mediului București (APMB).

„Deoarece Agenția pentru Protecția Mediului București este singura autoritate care poate impune intrarea în legalitate și rezolvarea problemelor de mediu, i-am rugat să considere că fiecare semnatar al protestului nostru li se adresează în mod direct”, a declarat primarul Dan Tudorache la intrarea în sediul APMB.

În urma numeroaselor reclamații primite de la cetățeni, Primăria Sectorului 1 a declanșat în luna octombrie 2016 campania “Aer curat, Bun de respirat”, acțiune civică ce are ca scop rezolvarea problemelor de mediu create de poluatorii  din nordul Bucureștiului, printre care se găsesc și S.C. IRIDEX Group Import Export S.R.L. și S.C. Stericycle România S.R.L.

Astfel, toți cei nemulțumiți de modul în care se operează la depozitele de gunoaie și incineratorul de deșeuri periculoase, sunt chemați să semneze pentru reglementarea situațiilor care produc nu numai disconfort olfactiv, dar reprezintă și o problemă gravă de mediu.

„Doresc să mulțumesc bucureștenilor pentru implicare și pentru spiritul civic. Numărul mare de semnături strânse până prezent demonstrează că locuitorilor Capitalei le pasă de calitatea vieții din orașul lor. Totodată, protestul nostru este și un semnal negativ pentru autoritățile competente. Am convingerea că reprezentanții Agenției de Mediu București nu ne vor putea ignora, iar presiunea publică îi va obliga pe proprietarii depozitelor de gunoi să respecte normele de mediu", a mai  precizat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Strângerea de semnături continuă!

Primarul Sectorului 1 face un apel la locuitorii Capitalei să semneze în continuare pentru închiderea depozitelor de deșeuri în următoarele locații:

– Registratura Primăriei Sectorului 1, Bulevardul Banu Manta nr.9

– Serviciul de Evidență a Persoanelor Sector 1, Piața Amzei nr.13

– Direcția de Stare Civilă Sectorul 1, Bulevardul Mareșal Averescu nr.17

– Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale Sectorul 1, Strada Piața Amzei nr. 13

– Poliția Locală Sector 1, Strada Prometeu nr. 26

– La echipele de voluntari care pot fi întâlnite în marile centre comerciale  din Sectorul 1

– Online pe site-ul www.primariasector1.ro.

 

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: