Evenimentul Zilei > Politica > Dan Nica, amenințat cu moartea. A cerut înființarea unei comisii parlamentare
Dan Nica, amenințat cu moartea. A cerut înființarea unei comisii parlamentare

Dan Nica, amenințat cu moartea. A cerut înființarea unei comisii parlamentare

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a afirmat, ieri, că europarlamentarul Dan Nica a fost amenințat cu moartea după ce a solicitat înființarea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire circumstanțele producerii violențelor din 10 august din Piața Victoriei.

Europarlamentarul PSD, Dan Nica, a declarat că această comisie parlamentară este necesară deoarece s-au depășit niște limite democratice în acest război politic. „Încă din seara protestelor, președintele Iohannis a lansat o serie de acuzații dure la adresa jandarmeriei, în lipsa oricăror dovezi și informatii operative. Acest fapt denotă rea-voință și dorința evidentă de a stimula și mai mult violențele existente”, a declarat Nica. Acesta a adăugat că escaladarea conflictului i-ar fi adus câștiguri electorale președintelui Iohannis.

Guvernele nu se schimbă prin violențe în stradă

La scurt timp, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a spus că Dan Nica a fost amenințat cu moartea după aceste declarații. Fifor, care este și vicpreședinte PSD pentru Regiunea Vest, a întărit afirmațiile lui Nica și a spus că se dorește ca alianța PSD-ALDE să nu guverneze în anul 2019. În plus, spune Fifor, aceasta nu este singura amenințare cu moartea la adresa membrilor PSD.

„De ce această disperare ca PSD-ALDE să nu guverneze și în 2019, anul alegerilor pentru Parlamentul European și pentru Președinția României? Toate acestea sunt întrebări care solicită raspunsuri imediate, pentru ca, atât românii cât și comunitatea internațională să știe adevărul. (…) Aeastă comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorități parlamentare rezultate în urma votului democratic și nu prin violențe puse la cale în strada”, a scris Fifor, ieri dimineață, pe un cont de socializare.

Liderul PSD a mai adăugat că începând cu 11 august a fost declanșată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internațională. „S-au folosit diverse declarații ale unor reprezentanți ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autoritățile din România. În realitate, aceste poziții nu au fost si nu sunt unele oficiale”, susține Fifor.

Am contactat mai mulți lideri PSD, dar aceștia nu au dorit să se pronunțe asupra propunerii de înființare a acestei comisii, dar au spus că la întoarcerea din concediu vor discuta.