Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Fripis, pompierul mort în misiune la Constanţa, înmormântat cu onoruri militare
Dan Fripis, pompierul mort în misiune la Constanţa, înmormântat cu onoruri militare

Dan Fripis, pompierul mort în misiune la Constanţa, înmormântat cu onoruri militare

Sublocotenentul postmortem, Dan Fripis, decedat sâmbătă în timpul unei misiuni de intervenţie, a fost înmormântat, astăzi, cu onoruri militare, în Cimitirul Eroilor din Constanţa. Detaşamentul de pompieri Constanţa îi poartă, de acum, numele.

Sute de pompieri constănţeni şi-au luat adio de la fostul lor coleg, Dan Fripis, salutându-l solemn, pentru ultima dată. Slujba religioasă în memoria “pompierului erou” a avut loc la catedrala “Sfinţii Petru şi Pavel”, fiind oficiată de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, care, în timpul ceremoniei religioase, s-a întrebat “de ce nu a putut fi ocrotit acest înger care a salvat atâtea vieţi?”

La ceremonia de înmormânarea au participat şi secretarul de stat Raed Arafat împreună cu şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Nicolae Cornea. “Am pierdut un om dedicat muncii de salvator, am pierdut un erou”, a spus Raed Arafat.

Cortegiul funerar s-a oprit, apoi, în faţa Detaşamentului Constanţa oraş, al ISU Dobrogea, unde Dan Fripis şi-a desfăşurat activitatea  timp de aproape 10 ani. Unitatea a primit numele “Sublocotenent Fripis Marius Daniel”, placa fiind dezvelită  de Raed Arafat şi de Sebastian, fiul, de 19 ani, al pompierului. Uriaşul cortegiu a străbătut străzile Constanţei în sunetul de alarmă al pompierilor, emis de maşinile şi autospecialele ISU Dobrogea.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News