Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dan Diaconescu pierde tot. Ce femeie de afaceri a trimis „recuperatorii” peste el!
Dan Diaconescu pierde tot. Ce femeie de afaceri a trimis „recuperatorii” peste el!

Dan Diaconescu pierde tot. Ce femeie de afaceri a trimis „recuperatorii” peste el!

Cândva cel mai puternic om de televiziune din România, Dan Diaconescu se confruntă azi cu o serie de probleme greu de imaginat cu ani în urmă.

Fost proprietar al televiziunii OTV și șef de partid, Dan Diaconescu a pierdut un proces intentat de Liora Z. Cunoscută în branșa oamenilor de afaceri bucureșteni, femeia deține un centru de fitness bine cotat la nivelul Capitalei.

Recent, Liora Z. a obținut în instanță executarea silită a lui Dan Diaconescu şi a asociatului său, Florin Floştoiu. „Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în baza titlului executoriu act de adjudecare din data de 01.11.2019. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiilor cuprinse în titlul executoriu”, au dat sentința magistraţii, scrie spynews.ro.

Florin Floştoiu a cumpărat, acum şapte ani, mai multe imobile deținute de Dan Diaconescu, fix în perioada în care una dintre băncile creditoare declanşase procedurile de executare silită împotriva proprietarului OTV, având de recuperat de la cunoscutul jurnalist peste 5,6 milioane de euro.

Pus sub acuzare pentru șantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, și a omului de afaceri Petru Țârdea, Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare. El a efectuat aproape trei ani din pedeapsă, fiind eliberat condiţionat în noiembrie 2017.

„Cred că niciun român nu mai are acum încredere în justiţie. Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum mă închid pe mine”, a spus Dan Diaconescu în momentul arestării sale.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: