Evenimentul Zilei > Justitie > Dan Diaconescu, „în direct” cu procurorii DNA
Dan Diaconescu, „în direct” cu procurorii DNA

Dan Diaconescu, „în direct” cu procurorii DNA

Patronul OTV, Dan Diaconescu, a fost audiat, ieri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în dosarul în care „Axinte” de la Vacanţa Mare – Florin Petrescu, pe numele lui real – este cercetat pentru trafic de influenţă.

 Comediantul este acuzat că ar fi primit 5.000 de euro de la un fost director al Spitalul clinic „Nicolae Malaxa” pentru ca la OTV să nu mai apară materiale negative la adresa unității medicale. Patronul OTV a petrecut mai bine de două ore în faţa procurorilor DNA, timp în care a aflat că acuzaţiile la adresa lui s-au clasat, anchetatorii negăsind probe că banii au ajuns la el.

În urmă cu o săptămână, în acest dosar a fost audiat şi Florin Petrescu: acesta a negat acuzaţiile, spunând că el doar a purtat o scurtă discuţie cu Dan Diaconescu pe subiectul Spitalului Malaxa.

Dan Diaconescu ispăşeşte la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru două fapte de şantaj. În 2009, patronul OTV a cerut 200.000 de la primarul din Zărand, Ion Moţ, pentru a nu publica o anchetă în care era vizat edilul. Dan Diaconescu a procedat în acelaşi mod şi în 2005, când i-a cerut 100.000 de euro omului de afaceri Petru Țârdea.