Evenimentul Zilei > Social > Dan Andronic: „Iar ne trezim cu un val de amenzi care fac mai mult decât TVA-ul”
Dan Andronic: „Iar ne trezim cu un val de amenzi care fac mai mult decât TVA-ul”

Dan Andronic: „Iar ne trezim cu un val de amenzi care fac mai mult decât TVA-ul”

În emisiunea realizată de Victor Ciutacu, jurnalistul Dan Andronic a făcut câteva comentarii pe seama faptului că nu există un document clar în care să se arate ce avem voie şi ce nu avem voie să facem după relaxarea anunţată de oficiali.

Întrebat de Victoru Ciutacu dacă a mai pomenit ca patru oameni să se ridice de la o masă şi să dea patru declaraţii care se bat cap în cap, Dan Andronic a răspuns:

„Nu. Aici cred că s-a intrat şi în zona asta de comunicare strategică în faza de relaxare, în sensul că fiecare ne comunică cam ceea ce a înţeles. Aici, până la urmă trebuie să existe, nu ştiu, chiar Ordonanţa Ciutacu, pentru că aţi pus nişte probleme foarte clare. Adică, să mă lămurească exact cu anumite lucruri: un set de reguli în care să fie prevăzute toate situaţiile posibile, în măsura în care ele pot fi acoperite… cat mai mult cu atât mai bine, şi să se discute doar pe tema lui (a setului de reguli). Pentru că, dacă unul vorbeşte de pescuit, altul de vânătoare şi terminăm cu ştrandul ….sunt siutaţii particulare care nu pot fi discutate la modul, mama-i la Sinaia, ce fac mă duc să fac alpinism la Câmpina?”.

Ciutacu a intervenit şi a spus că nevasta sa este născută la Segarcea, ce face se duce să facă alpinism în vie?

Dan Andronic, mai în glumă mai în serios,  l-a întrebat de ce trebuie să facă alpinim?

Ciutacu: Pentru că aşa mi-a zis ministrul de Interne,  care-i şeful ordonanţelor militare.

Sunt exprimări nefeiricite, a spus Andronic. Sunt declaraţii extrem de relaxate pentru o situaţie care rămâne încordată. Ne relaxăm, dar nu ne relaxăm pentru că avem voie să ieşim din casă, nu că avem voie să mergem la discoteci si aşa mai departe.

Ciutacu: Hai să luăm altfel, o situaţie concretă, da? Alta decât alpinismul, alta decât bazinul, alta decât tot. De ce muzeele, cu care n-am absolut nimic, şi nu teatrele?

Dan Andronic: La muzeu se duc mai puţini oameni decât la teatru.

Totul este de un absurd feroce a spus Ciutacu. Adică rezolvasem tot în ţara asta: repornise economia, începusem să încasăm din nou taxe şi impozite si rămăseseră cucoanele neepilate şi neduse la muzeu?

Dan Andronic: Apropo de comparaţia biserici cu orice altceva. Într-o fizerie e mult mai puţin loc decât în biserici. Ceea ce deranjează şi produce confuzii este faptul că se discută despre nişte invenţii care nu sunt trecute într-un document… chiar şi la nivel de document ce urmează a fi aprobat şi până atunci, fiecare spune cam cum s-a gândit el.

Andronic a sublinait faptul că „acum toată lumea a început să comunice. Până la un puct a existat o anumită disciplină, se comunica zilnic, se citeau ordonanţele militare de către ministul Afacerilor Interene, acum, toată lumea ştie despre ce e vorba, ştie şi ce se va întâmpla. Unul spune ai voie, altul spune ca nu ai voie. Totul pentru că nu avem un document, a explicat Andronic. Şi continuă:  mai ales că oamenii de cele mai multe ori îşi iau informaţia de la televizor, conform sondajelor.

Deci, mesajele acestea confuze nu fac altceva decât să producă efecte în viitor. În sensul în care ar exista documentul cu ordonanţa, oamenii vor ţine minte ce a spus ministrul Sănătăţii, ministrul de Interne sau preşedintele Iohannis şi vor acţiona în consecinţă. Pentru că el este autoritatea.

Dar în lipsa documentului iar ne trezim cu un val de amenzi care fac mai mult decât TVA-ul, a concluzionat Dan Andronic în această seară la emisiunea lui Victor Ciutacu, România TV.