Dan Andronic despre dosarul Sf. Pantelimon: Vor răspunde și procurorii?

Dan Andronic despre dosarul Sf. Pantelimon: Vor răspunde și procurorii? Spital Sf Pantelimon. Sursa foto: Youtube

Jurnalistul Dan Andronic a explicat, într-o postare pe Facebook, de ce a decis apărarea doctorițelor de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”. El a dat exemplul unui caz închis recent de instanță, după nouă ani de procese, cel al răniților de la Clubul „Colectiv”.

Dan Andronic: Avem datoria să ascultăm și cealaltă parte

„Mulți s-au întrebat ce ne-a apucat în cazul doctorițelor de la Sp. Pantelimon. De ce le luăm apărarea.

În primul rând, pentru că avem datoria să o facem, să vedem exact care este adevărul, să ascultăm și cealaltă parte.

În al doilea rând, pentru că datorăm acest lucru tuturor medicilor care se văd blamați in corpore, în urma unui dosar ce se anunță a fi complicat. Pentru că autoritățile vor recunoaște cu greu că au greșit. Dacă au greșit.

Ne puteți urmări și pe Google News

În al treilea rând, pentru că suntem ziariști. Iar aici discuțiile cu Mirel Curea m-au convins să nu stăm deoparte. Indiferent cât de controversată este tema, sunt două doctorițe și o asistentă acuzate de crimă. Iar instinctul nostru ne spune că nu este așa. Informații noi vin să ne arate că nu ne înșelăm”, a scris jurnalistul.

Dan Andronic

Dan Andronic / Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Un dosar închis după nouă ani

Scrie Mirel astăzi:

"Vă mai amintiți furia indusă publicului de media care cerea încarcerarea de urgență a autorităților și a medicilor care nu i-au trimis la clinici din străinătate pe răniții arși de la Colectiv?

Procurorii au cercetat timp de 9 (nouă!) ani rolul instituțiilor și medicilor cu privire la ne-transferul răniților și efectul infecțiilor nosocomiale asupra acestora. O grămadă de oameni, de la miniștri până la șefi de spitale și medici au stat timp de 9 (nouă!) ani cu spectrul pușcăriei deasupra capului. Le-au fost făcute praf viețile, pentru că așa au vrut niște tolontani.

Dan Andronic: De aceea vom continua

„Ei bine, după 9 (nouă!) ani, acum câteva zile, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a clasat acest dosar:

„În lipsa unei încălcări din legislația primară, se va dispune clasarea, pentru infracțiunile de abuz în serviciu și de neglijență în serviciu, pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală, conform Deciziei nr. 40512016 a Curții Constituționale și Deciziei nr.51812017 a Curții Constituționale”.

Nu aș vrea să facem același lucru peste 9 ani...

De aceea vom continua”, a încheiat Dan Andronic, cu referire la decizia anunțată cu o zi în urmă.