Dan Andronic despre pensionările din servicii: „Se intră într-o altă filosofie, într-un alt mod de lucru al serviciilor”

Dan Andronic despre pensionările din servicii: „Se intră într-o altă filosofie, într-un alt mod de lucru al serviciilor”

Jurnalistul Dan Andronic a comentat despre situația pensionărilor în masă din SRI, menționând că această mișcare este parte a unui proces mai larg de schimbare a modului de lucru din cadrul serviciilor.

În cadrul emisuniii Talk B1, moderată de Silviu Mănăstire, la postul B1 TV, jurnalistul Dan Andronic a comentat ultimele evenimente legate de pensionările masive din SRI și celelalte servicii de securitate, „Este o mișcare pe care eu o pun în legătură cu ceea ce s-a întâmplat aproape matematic anul trecut, tot la finalul lunii iulie, când a mai existat o operațiune de „curățare”, în care au fost numiți doi primi-adjuncți și au fost pensionați o seamă întreagă de generali. Acum s-a împlinit această acțiune, nu vorbim de doar 10 generali, din informațiile mele, la nivel de structuri locale s-au produs multe plecări din vechea structura de comandă, vom vedea pe măsură ce apar în Monitorul Oficial, dar va mai trece timp. Nu a fost o operațiune ușoară. Au fost cel puțin trei cazuri de generali care nu au vrut să se pensioneze și care au fost trecuți la pensie, nu dau nume pentru a nu personaliza, este și o doamnă general. Operațiunea înseamnă ruperea de echipa Coldea – Maior, poate fi un nou început pentru SRI, inclusiv mișcările de la începutul mandatului lui Eduard Hellvig, când s-a produs ruperea de DNA. Am o vorbă, - e ca la bătaie, știi cum începe dar nu știi când se termină.”

Comentând despre modul în care se petrec acțiunile din ultima perioadă, Dan Andronic consideră că sunt organizate și au rolul schimbării modului de operare a serviciilor, „Nu cred că a fost o mișcare care s-a produs intempestiv. Aceste lucruri au fost gândite, oamenii care vor fi numiți în locul acestora sunt deja pregătiți, au trecut printr-un proces de selecție, SRI nu înseamnă doar 10 generali, au 14.000 oameni, din care jumătate ofițeri operativi. Nu văd o slăbire a serviciului, ci doar modificarea unui mod de lucru. Nu vreau să tragem o concluzie înainte să aflăm rezultatele, dar cred că se intră într-o altă filosofie, într-un alt mod de lucru, dacă va fi unul bun sau rău, ne vom da seama pe parcurs.”

Ne puteți urmări și pe Google News