Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș, despre TVR: „Gunoiul nu trebuie ascuns sub preș”
Dacian Cioloș, despre TVR: „Gunoiul nu trebuie ascuns sub preș”

Dacian Cioloș, despre TVR: „Gunoiul nu trebuie ascuns sub preș”

Premierul scrie, pe Facebook, că „sacul” fără fund al TVR nu poate fi peticit doar pentru că se „vede urât” sau pentru că suntem în campanie electorală

Pentru că unul dintre miile de fani de pe pagina sa de socializare i-a scris că „glumele proaste ale acestui guvern continuă” și că „cine se scuză se acuză”, Dacian Cioloș a reacționat: „Cine spune lucrurilor pe nume nu se scuză, și nici nu acuză. A venit însă vremea să fim sinceri cu noi înșine și să nu tot cerem cuiva să ascundă gunoiul sub preș doar pentru că se vede urât și miroase urât în plină campanie electorală. (…) Nu mai putem petici sacul spart doar pentru că trebuie de urgență mers la recolta de… voturi”.

TVR nu e datornică doar la Eurovision

Lui Dacian Cioloș se pare că-i place să răspundă oamenilor care-l critică pe pagina de socializare. Într-un alt comentariu, premierul spunea că problema datoriilor TVR este veche, de fapt, de 10 ani. „TVR are o grămadă de datorii acumulate în timp, nu doar cele la Eurovision (…) Are datorii inclusiv la salariați care au dat în judecată TVR pentru salarii. În condițiile juridice actuale ale TVR nu e deloc sigur că dacă Guvernul dă bani (și pentru asta trebuie să-i ia de undeva, din altă parte) aceștia se duc pentru plata datoriilor la Eurovision și nu pe alte datorii”. Totodată, prim-ministrul afirmă și că „Am informat (…) Parlamentul și am cerut să schimbe legislația pentru a putea aplica măsuri de redresare. Am cerut, totodată, să numească de urgență o nouă conducere”.