Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș, atac la Guvernul României. PARIUL făcut de fostul premier
Dacian Cioloș, atac la Guvernul României. PARIUL făcut de fostul premier

Dacian Cioloș, atac la Guvernul României. PARIUL făcut de fostul premier

Dacian Cioloș este convins că echipa lui o să formeze Guvernul din 2020. Fostul premier al României a lansat un atac la adresa actualei clase politice care conduce România.

"Noi vom face parte din Guvernul României in 2020, pentru că vom castiga alegerile. Fiecare dintre noi ne știm locul în societate, dar parcă avem nevoie ca de fiecare dată cineva să ni-l confirme. Asta pentru că politicienii de la Putere în ultimii ani au cultivat ura și neîncrederea…Nu avem nevoie ca alții să ne dea indicații cum să trăim. În halul acesta s-a ajuns în România ca cei care își asumă responsabilitatea pentru că alții inaintea lor și-au batut joc. S-a ajuns să ne fie rușine să spunem că facem politică…Au venit 1800 de oameni fără autobuze, fara să fie amenințați că li se taie ajutorul social dacă nu participă…A face politică nu înseamnă sa fugi după funcții. Fiecare de aici și-a plătit biletul, și-a plătit combustibulul…De aici încolo ce se va întâmpla în România depinde doar de noi. De acum încolo nu mai avem nimic de pierdut în afară de deminitatea noastră."

 

În cadrul Convenției PLUS, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a susținut un discurs în care și-a manifestat nemulțumirea la adresa criticilor aduse catre PLUS. "De fiecare dată când apar forțe noi, încep atacuri de la diverse trompete. Și asta se întâmplă și în democrații mai dezvoltate ca în a noastră", a declarat Voiculescu. Fostul ministru al Sănătății a ținut să menționeze și că alegerile europarlamentare au o importanță deosebită pentru PLUS. Pe lângă toate acestea, Vlad Voiculescu a atacat Guvernul României, susținând că ultimele zile au fost o rușine națională: "Primul nostru test vor fi alegerile europarlamentare. Respectul nu se obține prin răcnet sau prin râvnă…o să ne amintim ca nu avem dușmani in Uniunea Europeana, ci parteneri", a afirmat Vlad Voiculescu. In același discurs, Voiculescu a declarat că se apropie sfârșitul regimului de "democrație originală" de la începutul anilor '90, făcând aluzie la actuala guvernare.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.