Dacia Logan MCV, preferata vesticilor

Dacia Logan MCV, preferata vesticilor

În Franța și Germania, vânzările producătorului de la Mioveni au fost accelerate de primele mari de casare și de bonusuri.

Clienții Dacia de pe piețele dezvoltate din vestul Europei cumpără mașinile în versiunile cel mai bine dotate, iar modelul cel mai căutat este Logan MCV, potrivit reprezentanților producătorului de la Mioveni.

În Germania, una dintre cele mai importante piețe de export pentru Dacia, sunt preferate modelele Logan MCV și Sandero. Mașinile sunt cumpărate în mare parte „full-option”. În această țară, prețul unui Logan MCV pornește de la 8.500 de euro, iar cel mai ieftin Sandero costă 7.500 de euro. După introducerea unei prime, de 2.500 de euro, la casarea unui autovehicul vechi, nemții consideră Dacia mult mai atractivă decât Mercedes, scrie publicația „Financial Times” (FT) Deutschland. Programul Germaniei de subvenţionare a achiziţiei de automobile noi a condus la o explozie a importurilor de maşini Dacia. Numai modelul Sandero se vinde în circa 1.000 de unităţi pe săptămână, de la aproximativ 80 de modele pe săptămână, câte se livrau înainte de introducerea actualei prime de casare.

„O reducere de 2.500 de euro la un preţ de 7.500 de euro face Dacia mai atractivă decât Mercedes”, a declarat vicepreşedintele grupului Renault, Patrick Pelata. Dacă la sfârșitul anului trecut Dacia închidea temporar porțile la Mioveni, acum se confruntă cu probleme în acoperirea cererii. „Când am luat decizia de oprire a producţiei nu ne imaginam situaţia din Germania”, a adăugat vicepreşedintele Pelata. Astfel, Dacia va crește cu 10% producția zilnică de mașini din 9 martie, până la 1.200 de unități pe zi, în urma cererii venite din Germania. Francezii preferă dieselurile full-option

Ne puteți urmări și pe Google News

În Franța și Belgia sunt preferate Daciile diesel, pe când în Italia și Grecia predomină cererea pentru cele cu motor pe benzină, ne-au declarat reprezentanții Automobile Dacia. Francezii care optează pentru un automobil Dacia au parte de un bonus ecologic de 700 de euro, alături de prima de casare de 1.000 de euro.

În Hexagon, prețul de pornire al unei Dacia Logan berlină este 7.600 de euro, iar cel al unui Logan MCV, de 8.900 de euro. Francezii, la fel ca și nemții, preferă versiunile cel mai bine dotate. În primele două luni ale anului curent s-au vândut pe piața franceză 8.600 de mașini Dacia, un număr dublu față de cel consemnat în primele două luni ale anului trecut. Astfel, marca autohtonă a surclasat BMW, Audi sau Mercedes.   Spaniolii preferă în egală măsură modelele Logan berlină și MCV. Aici, prețul de pornire pentru o berlină Logan este de 7.900 de euro, iar cel al unui MCV de 8.650 de euro.

Pe fondul crizei mondiale care se agravează, cererea la nivel mondial pentru mașini ieftine este mai mare ca niciodată. Două treimi dintre automobilele produse de Dacia anul trecut, aproape 173.000 de unități, au fost livrate pe pieţele externe, cu 35% mai multe decât în 2007. Franţa şi Germania au fost primele două destinaţii de export, cu circa 43.500, respectiv 25.500 de unităţi livrate.