Dacia, din nou în vacanţă

Dacia, din nou în vacanţă

Dacia îşi întrerupe activitatea în perioada 26 ianuarie - 8 februarie, după ce mii de angajaţi ai uzinei s-au întors azi la serviciu după o lună de şomaj tehnic, potrivit RTV.

Mâine angajaţii sunt chemaţi la un miting de amploare, organizat de Sindicatul Automobile Dacia, pentru păstrarea locurilor de muncă din industria constructoare de autoturisme şi menţinerea taxei de poluare.

Uzina Dacia a fost nevoită să întrerupă producţia în perioada 11 decembrie 2008 - 11 ianuarie 2009, ca urmare a scăderii brutale a pieţei auto din România şi pentru a reduce stocurile.

De azi, Dacia va reduce  producţia de la 1.360 de vehicule pe zi, la 1.085 vehicule pe zi. Uzina Dacia a mai anunţat că îşi revizuieşte bugetul de investiţii prevăzut pentru anul 2009, de la 250 milioane de euro la 150 milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Investiţiile care vizează ameliorarea condiţiilor de muncă şi îmbunătăţirea calităţii produselor şi serviciilor nu vor fi afectate. Dacia îşi menţine, de asemenea, investiţiile în dezvoltarea şi diversificarea gamei de modele.

Muncitorii care au fost în şomaj tehnic au primit 85% din salariul total brut şi tichetele de masă acordate deja în avans pentru luna decembrie. La sfârşitul anului trecut, şi-au pierdut locurile de muncă 620 de angajaţi care aveau contracte cu uzina pe perioadă determinată şi ale căror contracte nu au mai fost reînnoite.

Şi furnizorii principali ai uzinei Dacia au fost nevoiţi să-şi trimită salariaţii acasă în perioada 11 decembrie 2008 - 11 ianuarie 2009. Este vorba de societăţile Leoni Mioveni, Leoni Piteşti, Johnson Control, Euro APS, Cortubi, Metal Impex, Maxiro, Piroux SRL, Matrice Dacia, Presate Dacia, Eurest SRL şi A.S.I .

Citiţi şi Dacia, salvată de exporturi                   Angajaţii de la Dacia se pregătesc de protest              Vacanţe de lux pentru dealerii Dacia   

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA 13:53