Evenimentul Zilei > International > Dacă există Iadul pe pământ, acela este trăit de copiii din Fâșia Gaza. Secretarul general al ONU, alarmat de situația civililor
Dacă există Iadul pe pământ, acela este trăit de copiii din Fâșia Gaza. Secretarul general al ONU, alarmat de situația civililor

Dacă există Iadul pe pământ, acela este trăit de copiii din Fâșia Gaza. Secretarul general al ONU, alarmat de situația civililor

Oficialii israelienii au decis, joi seară, să înceteze focul lansat în ultimele zile asupra Palestinei. Decisivă a fost intervenția Egiptului, care a făcut o promisiune.

Antonio Guterres, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), a afirmat în cadrul unei sesiuni speciale că, pentru copiii din Fâșia Gaza, războiul dintre Palestina și Israel reprezintă Iadul pe pământ.

Secretarul general al ONU deplânge situația trăită de copiii din Fâșia Gaza

Oficialul s-a declarat a fi „profund șocat” de loviturile aeriene și de artilerie „neîncetate”, efectuate de forțele israeliene în Gaza. „Dacă există iadul pe pământ, acela este trăit de copiii din Gaza”, a spus Antonio Guterres. „Loviturile lansate de Hamas și de alte grupări militante spre Israel, fără țintă precisă, sunt inacceptabile”, a mai transmis secretarul general al ONU.

Reprezentanții Guvernului israelian s-a întrunit, joi seară, într-o ședință, pentru a discuta dacă acceptă o încetare a focului cu Hamas.

Un lider Hamas anunța încetarea focului

Au existat numeroase presiuni externe, în ultimele zile, făcute asupra ambelor tabere, pentru încetarea ostilităților. Un lider al organizației Hamas a spus, miercuri că există șanse ca focul să înceteze în 24 de ore.

Forțele militare din Israel au lansat, joi, peste 100 de lovituri aeriene împotriva infrastructurii Hamas în nordul Fâșiei Gaza. Gruparea militantă a replicat cu tiruri de rachete. Forțele de apărare israeliene, IDF, au estimat că numărul rachetelor lansate joi de Hamas a fost de aproximativ 300.

Președintele i-a transmis prim-ministrului că așteaptă o dezescaladare semnificativă azi

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), a avut mai multe discuții telefonice cu Benjamin Netanyahu, pe tema conflictului cu Palestina, și i-a cerut premierului Israelului încetarea focului.

„Președintele Biden a vorbit astăzi cu premierul Netanyahu. Cei doi lideri au avut o discuție amănunțită despre evoluția evenimentelor din Gaza, despre progresele făcute de Israel în anihilarea capacităților de atac ale Hamas și ale altor elemente teroriste și despre eforturile în desfășurare pe plan diplomatic depuse de guverne regionale și de Statele Unite.

Președintele i-a transmis prim-ministrului că așteaptă o dezescaladare semnificativă azi, în vederea unui acord de încetare a focului”, au transmis, miercuri, reprezentanții de la Casa Albă, după discuția de la mijlocul acestei săptămâni.