Evenimentul Zilei > Actualitate > Dacă ești alergic ești mai puțin dispus să devii infractor
Dacă ești alergic ești mai puțin dispus să devii infractor

Dacă ești alergic ești mai puțin dispus să devii infractor

Cercetătorii au observat o potenţială legătură între sezonul alergiilor şi scăderea numărului infracţiunilor cu violenţă

Pornind de la informaţiile legate de criminalitatea în 17 orașe din Statele Unite ale Americii, cercetătorii au observat că nivelul infracţiunilor violente scade în mijlocul sezonului alergiilor cu 4%, informează publicația Science Alert. La prima vedere, scăderea cu doar 4% a criminalităţii nu pare mare, dar, conform autorilor studiului, aceasta poate să ducă la o creştere cu 10% a efectivelor de poliţie şi cu 20% a persoanelor încarcerate.

Acest studiu porneşte de la o ipoteză anterioară care presupune o legătură între comportament şi aerul pe care o persoană îl respiră. Studii anterioare au indicat o legătură între poluare şi creşterea criminalităţii, cercetătorii sugerând că substanţele pe care le respirăm afectează biochimia creierului, ducând la o creştere a predispoziţiei spre violenţă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.