Evenimentul Zilei > Actualitate > Dacă ATLANTIDA a existat cu adevărat şi ar fi găsită, locuitorii ei ar încerca să îi omoare şi să îi ÎNROBEASCĂ pe toţi ceilalţi? | VIDEO
Dacă ATLANTIDA a existat cu adevărat şi ar fi găsită, locuitorii ei ar încerca să îi omoare şi să îi ÎNROBEASCĂ pe toţi ceilalţi? | VIDEO

Dacă ATLANTIDA a existat cu adevărat şi ar fi găsită, locuitorii ei ar încerca să îi omoare şi să îi ÎNROBEASCĂ pe toţi ceilalţi? | VIDEO

Profesorul de arheologie Ken Feder sublinia în cartea “Frauds, Myths and Mysteries”, faptul că "un imperiu tehnologic sofisticat, Atlantida, a încercat să domine lumea prin forţă”.

“Dacă Atlantida a existat cu adevărat şi ar fi găsită, locuitorii ei ar încerca să îi omoare şi să îi înrobească pe toţi ceilalţi”, mai spune Feder.
Nu există nicio dovadă că Atlantida a existat înainte ca Platon să scrie despre ea. Mulţi oameni au susţinut de-a lungul secolelor că trebuie să existe ceva adevăr în spatele miturilor. Ei chiar au speculat unde ar putea fi localizată Atlantida, menţionându-se diferite locuri situate în Oceanul Atlantic, Antarctica, Bolivia, Germania, Malta sau Caraibe. “În ciuda progreselor din domeniul oceanografiei şi cartografierii oceanelor, nu s-a dat nici acum de urma Atlantidei”, precizează majoritatea cercetătorilor.

Luată din satelit

În 2003, omul de ştiinţă german Dr. Richard Freund, care conduce Centrul Greenberg pentru studii iudaice de la Universitatea Hartford, efectua un raport cu privire la Atlantida. El afirma că a văzut ceva ce seamănă cu o structură circulară şi cu o linie dreaptă ataşata la aceasta, pe o fotografie luată din satelit, care includea Parcul National Coto de Donana, o vastă zonă mlăştinoasă, situată la sud de Sevilla.

"Google Earth este unul dintre importantele instrumente arheologice de astăzi", declara Freund, prezentând o imagine luată din satelit. În următorii ani, alţii au presupus că structurile vizibile pe imaginile din satelit au fost similare cu insula cu trei cercuri concentrice, cu o singura intrare şi ieşire descrisă de Platon. El a plasat, de asemenea, Atlantida lângă "Stâlpii lui Hercules," loc la Strâmtoarea Gibraltar, care leagă Marea Mediterană de Oceanul Atlantic. Freund a afirmat că zona ar fi putut fi situată într-un golf deschis, dar a fost colmatată de către un tsunami sau de către un alt dezastru natural. Echipa lui Freund a constatat prin cartografiere că aşa ceva nu se produce în mod natural. Echipa s-a bazat pe justificarea lui Platon, precum că întregul oraş ar fi putut fi îngropat de un cataclism şi acoperit de noroi.

Bine ascunsă

Freund are şi o teorie personală: "Ce se întâmplă dacă Atlantida a fost situată în Spania şi originea civilizaţiei nu este în Orientul Mijlociu, ci în Spania? Cred că atlanţii sunt părinţii fenicienilor". Conform unora dintre teoriile conspiraţiei, lumea atlanţilor există încă, bine ascunsă de ochii omenirii, atlanţii fiind singurii care pot salva pământenii de la sfârşitul lumii. Atlanţii sau supraoamenii reprezintă un subiect îndelung comentat de-a lungul vremii, însuşi  Hitler fiind preocupat de această “lume secretă”, conform unora dintre biografi. 

În cărţile care au tratat şi tratează acest subiect practic interminabil, atlanţii sunt descrişi ca fiind înalţi, blonzi, cu ochi albaştri şi cu puteri supranaturale. După scufundarea Atlantidei, şi-ar fi “găsit locul” în interiorul pământului, unde ar putea trăi şi în ziua de azi.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: