Da, românii au talent!

Da, românii au talent!

După ce au vizionat mii de oameni din diverse colţuri ale ţării, cu vârste şi ocupaţii diverse, juriul şi prezentatorii de la "Românii au talent" sunt convinşi că suntem un popor cu aptitudini.

"Sunt românii talentaţi? Da, au răspuns în cor juriul şi prezentatorii de la "Românii au talent", ce debutează mâine, de la ora 20.30, la Pro TV. Una dintre cele mai aşteptate emisiuni îi va aduce la Pro TV, în decoruri spectaculoase, pe cei mai neobişnuiţi vecini ai noştri.

Concurenţii vor cânta, vor dansa, se vor juca şi cu focul sau vor face ce nici nu-ţi trece prin minte pentru a impresiona juriul şi telespectatorii, mai ales că în finală câştigătorul celor 120.000 de euro va fi desemnat de votul telespectatorilor.

Bugetul alocat pentru "Românii au talent" este similar cu cel al emisiunii "Dansez pentru tine", iar în proiect sunt implicaţi în jur de 250 de oameni. Finala va fi transmisă live de pe platourile din Studiourile Mediapro. Pentru concurenţii care vor intra în semifinale se vor asigura transport, cazare şi masă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Când am primit licenţa, am văzut pentru prima oară show-ul cap-coadă şi nu secvenţe de pe YouTube, aşa cum a văzut toată lumea. Am văzut toată seria a treia din Marea Britanie pe nerăsuflate şi pentru prima oară de când fac show-uri cu licenţă mi-am dorit să-l fac exact ca acolo, fără să schimb şi fără să adaptez nimic; aşa că am încercat să studiem cât mai îndeaproape toate documentele pe care ni le-au trimis şi sperăm că producţia noastră se va apropia cât mai mult de cea britanică", a spus Mona Segall, producător general al emisiunii.

DIN CULISE

Pavel Bartoş şi Smiley, susţinători din umbră

Prezentatorii show-ului, Pavel Bartoş şi Smiley, s-au aflat alături de aspiranţii la glorie de la preselecţii până la intrarea în concurs. "Am fost tot timpul alături de concurenţi şi am trăit împreună cu ei toate emoţiile posibile: bucurie, tristeţe, lacrimi, extaz etc. Cred că e mult spus «prietenie», dar sunt convins că au simţit sprijinul nostru sincer", a povestit Pavel Bartoş.

Vedetele au aflat cât mai multe lucruri despre ei, i-au îmbărbătat, felicitat, i-au consolat dacă juriul i-a respins şi chiar i-au sfătuit cum să se pună în valoare, vorbind din proprie experienţă. "Ştiţi câţi oameni «binevoitori» întâlneşti la început de drum?! Foarte mulţi. Dar depinde de tine şi de acele câteva întâlniri profesionale importante din viaţa ta dublate de încredere, muncă, perseverenţă şi răbdare", a adăugat actorul.

Şi pe ei, de mulţi ani în showbiz, evoluţiile pe scenă i-a lăsat fără grai. "Am văzut ce nici prin cap nu ne-a trecut că vom vedea! Talente de tot felul, oameni de toate vârstele, din cele mai diverse domenii", spune Smiley.

  • Sfaturile pe care Pavel Bartoş le-a dat cel mai des: "Să ai încredere în tine, să faci abstracţie de juriu şi să te raportezi doar la public".
  • Smiley l-a completat: "Să ne lase nouă emoţiile, să păşească cu încredere şi să facă abstracţie de orice i-ar putea perturba."

MISIUNEA JURIULUI

Criteriile de departajare, greu de stabilit

Andi Moisescu, Andra şi Mihai Petre au avut dificila misiune de a alege ce vis se va îndrepta în finala "Românii au talent". Vedete de succes în domenii diferite, membrii juriului a găsit un numitor comun: au încercat să vadă, din punctul de vedere al publicului, ce ar atrage. Pentru Andi Moisescu, criteriul de departajare a fost "capacitatea de a genera entertainment. E, de altfel, singurul lucru pe care cred că am început să-l miros, după atâţia ani în care cu asta ma ocup", a spus realizatorul TV.

Pentru Andra a fost chiar mai simplu: "Talentul nu are multe criterii, talentul există sau nu, impresionează sau nu", a explicat cântăreaţa.

Şi Mihai Petre, unul dintre cei mai bine cotaţi coregrafi, consideră că artistul trebuie să impresioneze. "Un concurent pe care noi îl considerăm cu adevărat talentat nu trebuie doar să exceleze într-un domeniu, ci să aibă capacitatea de a-şi transforma întreg numărul artistic într-un adevărat show!".

Vedetele au un sfat pentru cei ieşiţi din competiţie: "Să nu ia asta ca pe un sfârşit de drum. Datoria lor e să încerce în continuare, să aibă încredere în ceea ce fac şi îşi vor găsi locul. Se întâmplă ca un concurent să-şi aleagă prost momentul, să fie un număr care nu-l avantajează şi nu-l pune în valoare", a mai spus Mihai Petre.