Cuvântul care a băgat frică în europeni este folosit tot mai des! Nimeni nu se poate opune!
- Mihai Soica
- 6 noiembrie 2020, 22:30
Termenul de ”lockdown” este tot mai des folosit de guvernele țărilor europene, în ciuda opoziției oamenilor care nu mai vor să treacă prin măsuri ca cele din primăvara lui 2020.
Restricțiile apar, încet, încet, în toată Europa, fie că vorbim de Franța, Germania, România, Grecia sau Italia.
Premierul Greciei a anunțat un ”lockdown” parțial pentru următoarele trei săptămâni. Dacă vor vrea să iasă din casă, grecii trebuie să trimită un sms la un număr guvernamental de unde vor primi o aprobare emisă de un robot. Dacă o persoană este infectată, programul va știi acest lucru și nu va permite ieșirea din locuință.
În Anglia au fost închise toate localurile și restaurantele, care nu vor mai putea primi clienți dar vor putea face livrări. În plus, elevii și studenții pot încă merge la școală, dar nu se cunoaște pentru cât timp.
În Franța, numărul persoanelor infectate a ajuns la 58.000 de cazuri noi, o cifră impresionantă spun autoritățile și asta pentru că miercuri, au fost anunțate doar 41.000 de cazuri. Preşedintele Emmanuel Macron a impus luna trecută un nou lockdown, magazinele neesenţiale - precum cele care nu vând alimente de bază şi medicamente - fiind nevoite să își închidă activitatea. De asemenea, oamenii trebuie să prezinte o declaraţie pe proprie răspundere atunci când ies pe stradă. Deși aceste restricții au fost impuse de câteva zile, numărul de infectări continuă să crească în Franța, la un mod alarmant.
Regiunea Veneto lovită a doua oară
Dacă în primele luni ale anului 2020, în regiunile din nordul Italiei, printre care și Veneto, erau înregistrate un număr foarte mare de infectări, se pare că italienii nu au înțeles mare lucru.
Acum în Italia, există patru regiuni în zona roșie în care nu se intră și nu se iese fără motive bine întemeiate. De asemenea, localurile, magazinele considerate ne-esențiale și școlile se vor închide, iar deplasările vor fi restricționate la strictul necesar. În ultimele 24 de ore au fost raportate 34.500 de cazuri noi și peste 440 de decese.
De asemenea, și Portugalia a lua măsuri de închidere. De miercuri, 7,1 milioane de cetățeni din Portugalia, adică 70% din populație, au primit ordin să rămână la domiciliu și să nu iasă decât pentru motive esențiale precum mersul la serviciu sau la școală, urmând ca de luni să intre în vigoare starea de urgență sanitară.