Nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut mișcarea seismică

Nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut mișcarea seismică Cutremur. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un nou cutremur a avut loc în dimineața zilei de luni, 11 decembrie 2023. Seismul s-a produs la ora 04:01, în județul Buzău, arată datele transmise de INFP – Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Luni dimineața, la ora 04:01, a avut loc un alt cutremur în România. S-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 115.5 kilometri. Seismul a avut o magnitudine de 3.2 grade pe scara Richter. S-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 49km NV de Buzău, 55km V de Focșani, 67km SE de Sfântu-Gheorghe, 72km E de Brașov, 75km NE de Ploiești.

Și pe 10 decembrie s-au produs trei cutremure

În cursul zilei de duminică, 10 decembrie, în România s-au înregistrat alte 3 seisme, însă în Oltenia, județul Gorj, arată datele transmise de INFP – Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un alt cutremur a avut loc pe 4 decembrie

Un alt seism a avut loc în data de 4 decembrie 2023, la ora 00:05. Acesta a avut loc tot în Vrancea, având 4.7 grade pe scara Richter. S-a produs la o adâncime de 140 de kilometri. Primul cutremur a avut loc la ora 17:57, având 2.1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 15.2 kilometri. Al doilea a avut loc la ora 18:30, având 2.3 grade pe scara Richter, la o adâncime de 14.1 kilometri. Al treilea a avut loc la ora 22:51, având 2.7 grade pe scara Richter, la o adâncime de 14.1 kilometri.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cutremur

Nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Ce spun specialiștii de la INFP

Cutremurul din 4 decembrie 2023 a fost resimțit în mai multe zone ale țării. Un specialist al INFP a declarat că „nu există motive de îngrijorare suplimentare față de cele pe care trebuie să le avem”.

„Cutremurele acestea fac parte din seismicitatea de fond a zonei Vrancea, nu au nimic extraordinar în ele, nici ca magnitudine, nici ca adâncime, nici ca formă de manifestare. Deci nu trebuie să ne mire sau să ne punem probleme.

În acest moment nu există motive de îngrijorare suplimentare față de cele pe care trebuie să le avem în pregătirea populației pentru un eventual viitor cutremur major, pentru pregătirea instituțiilor care trebuie să intervină în asemenea situații”, a afirmat Mihai Diaconescu, specialist INFP, conformAntena 3.