Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur puternic în Islanda. Undele seismice s-au simțit până în capitala Reykjavik
Cutremur puternic în Islanda. Undele seismice s-au simțit până în capitala Reykjavik

Cutremur puternic în Islanda. Undele seismice s-au simțit până în capitala Reykjavik

Un cutremur puternic s-a produs sâmbătă dimineața în Islanda, în apropiere de capitala Reykjavik. Acesta a fost prevestit de o serie mai lungă de alte seisme de intensitate mai mică.

Cutremur puternic în Islanda. Un seism puternic s-a produs sâmbătă, dimineață, în Islanda, în apropierea capitalei Reykjavik. Acesta a venit în urma unei serii de cutremure, după cum informează DPA. În total, seismologii au înregistrat peste 6.000 de cutremure în ultimele zile în zonă.

Chiar dacă în Peninsula Reykjanes, la sud-vest de Reykjavik, au loc sute de cutremure, acesta a fost mai puternic. Datele seismologilor, din cadrul agenției meteorologice Vedurstofa au înregistrat o magnitudine de 5,2 grade.

Cutremur puternic în Islanda

Acest seism este cel mai puternic înregistrat până acum după cel produs în ziua de miercuri. Acesta a avut o magnitudine de 5,7 grade.

Oficialii au anunțat că nici o persoană nu a fost rănită în urma acestui seism. De asemenea, nu au fost semnalate pagube materiale majore, conform informațiilor culese până în prezent.

De mai bine de un an, peninsula Reykjanes din Islanda cunoaște o puternică activitate seismică. Aceasta se află pe o falie tectonică și este zguduită de numeroase cutremure.

Seism puternic și în Japonia

Un cutremur cu o magnitudine de 7,3 IMENI a lovit coasta Japoniei, zilele trecute, pe 14 februarie. Cu acest prilej au fost zguduite mai multe clădiri aflate la câțiva kilometri distanță de capitala Tokyo. În urma acestui seism au fost rănite aproape 100 de persoane.

Cutremurul a avut loc la ora 23:08, ora locală (14.08 GMT) și a zguduit clădirile din capitala Tokyo. Autoritățile nu au emis un avertisment de tsunami.

Agenția oficială de știri japoneză NHK a anunțat ulterior care a fost bilanțul acestui seism.

„Aproape 100 de persoane rănite după un puternic cutremur care a lovit nord-estul Japoniei.Ca măsură de precauție, locuitorii din apropierea zonelor de coastă au fost sfătuiți să se mute pe terenuri mai înalte”, au precizat jurnaliștii NHK.

Citește și:

Amintiri de la cutremur 

Cutremur în România, miercuri dimineață. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs