Evenimentul Zilei > Social > CUTREMUR în România. Un SEISM PUTERNIC LOVEȘTE țara noastră, după aproape o săptămână de pauză
CUTREMUR în România. Un SEISM PUTERNIC LOVEȘTE țara noastră, după aproape o săptămână de pauză

CUTREMUR în România. Un SEISM PUTERNIC LOVEȘTE țara noastră, după aproape o săptămână de pauză

Un nou cutremur face România să se zguduie. Un seism cu magnitudinea de peste 3 grade pe scara Richter a lovit țara noastră, în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă.

Mișcarea telurică despre care este vorba vine după cinci zile în care nu s-a resimțit niciun cutremur în România. Ultimul seism a avut magnitudinea de 3,1 pe scara Richter. Acesta s-a produs sâmbătă dimineața, în zona seismică Vrancea. Ultimul cutremur produs sîn țara noastră a fost înregistrat la ora 01.48, la o adâncime de 117 kilometri, transmite Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În urmă cu cinci zile, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pămantului (INFP) transmite: În ziua de 02/07/2018 la ora 02:35:02(ora României) s-a produs în Zona seismică Vrancea, județul Buzau un cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter, la adâncimea de 137km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(11km), Întorsura Buzăului(44km), Covasna(44km), Mizil(47km), Vălenii de Munte(48km).

Reamintim că luna iunie a afost una marcata de cutremure. Seismele cu magnitudinea de peste 3 grade pe scara Richter s-au făcut resimțite în a doua jumătate a începutului verii, creând noi frici cu privire la o mișcare telurică devastatoare care se pregătește în interiorul scoarței.