Cutremur în România, marți seară. Ce intensitate a avut seismul

Cutremur în România, marți seară. Ce intensitate a avut seismul Sursa: Arhiva EVZ

Un nou dezastru a lovit România. O situație limită, care naște mereu evaluarea șanselor de salvare a românilor, care se află puși în fața unor situații limită pe nepregătite. Cutremurul de marți, 12 octombrie, care s-a manifestat la ora 17.48, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a zguduit Vrancea.

Un nou seism în România

Specialiștii avertizează de mai mult timp că, la un moment dat, un astfel de fenomen va zgudui din temelii locuințele românilor. Cât de departe este dezastrul, însă? În adâncul fricii cetățenilor, ar putea să ia naștere furia față autorități, care au promis măsuri care să asigure siguranța în astfel de cazuri, însă fără a se materializa. De exemplu, în Capitala României, mii de bucureșteni trăiesc în continuare în clădiri periculoase. La un seism puternic, s-ar dărâma oricând.

Cutremurul de marți după-amiază a avut loc la ora 17.40, potrivit anunțului specialiștilor de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Fenomenul care a ridicat, nu întâia oară, semne de întrebare cu privire la siguranța românilor, s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, la o adâncime de 12 km.

Ce magnitudine a avut cutremurul 

Cetățenii din Vrancea sunt supuși necontenit pericolelor. Cutremurul de la Vrancea, anunțat marți de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, s-a produs la o adâncime de 12 km și a înregistrat o magnitudine de 2,2 grade pe scara Richter. Fenomenul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 70km E de Brașov;
  • 87km NE de Ploiești;
  • 106km S de Bacău;
  • 122km V de Galați;
  • 122km V de Brăila;
  • 139km N de București;
  • 156km NE de Pitești;
  • 184km E de Sibiu;
  • 188km SV de Iași;
  • 204km N de Ruse.

Recent, un alt cutremur a afectat atât capitala, cât și zonele limitrofe ale Japoniei. Aproximativ 20 de persoane au fost rănite în cutremurul din Tokyo. Printre răniți se numără și o pasageră care a căzut şi s-a lovit la cap în momentul în care un tren s-a oprit brusc, potrivit poliţiei şi pompierilor.

De asemenea, au fost consemnate mai multe situații de țevi sparte, care au provocat întreruperi în alimentarea cu apă. În aproximativ 250 de gospodării din capitala Japoniei au fost înregistrate pene de curent. Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită.