Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis şi cadavrele! Va fi suspendat preşedintele?!? Dezvăluiri-bombă, mare atenţie
Iohannis şi cadavrele! Va fi suspendat preşedintele?!? Dezvăluiri-bombă, mare atenţie

Iohannis şi cadavrele! Va fi suspendat preşedintele?!? Dezvăluiri-bombă, mare atenţie

Acuzaţii şi dezvăluiri senzaţionale lansate de preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, la adresa lui Klaus Iohannis, la puţin timp după vizita lui Nicuşor Dan la Cotroceni.

Într-o postare pe Facebook, unul dintre cei care s-au înscris în lupta pentru mandatul de Prima General al Bucureştiului are critici dure la adresa şefului de stat.

Mai mult decât atât, Tăriceanu nu s-a mulţumit să atace întâlnirea cu Nicuşor Dan, ci a menţionat că liderul de la Palatul Cotroceni riscă suspendarea.

Preşedintele ALDE consideră că Iohannis a încălcat Constituţia în momentul în care a acceptat să se vadă cu un candidat la Primăria Municipiului Bucureşti.

«Nicuşor/„Plicuşor” Dan» şi Iohannis

Amintim că Nicuşor Dan este candidatul PNL şi USR-PLUS la alegerile locale pentru Primăria Capitalei.

„Astăzi (n.r. – joi, 24 septembrie 2020), Klaus Iohannis a mai dat un şut în spate Constituţiei României!

Într-un gest de total dispreţ la adresa legii fundamentale a ţării, Iohannis a chemat la Palatul Cotroceni un contracandidat de-al meu la Primăria Capitalei.

Aţi ghicit: pe Plicuşor Dan! Dacă scopul acestei întâlniri a fost ca preşedintele ţării să înţeleagă mai mult din programul candidatului, atunci cred că ar fi nimerit ca Iohannis să-i invite şi pe Firea, Băsescu, Laufer, Coita sau Călinescu, pentru că şi ei sunt candidaţi, şi ei au idei.

Dacă scopul acestei întâlniri a fost ca să-i dea un ultim sprijin pupilului PNL-ist, îl anunţ pe domnul Iohannis că ceea ce face este împotriva legii fundamentale”, a transmis Tăriceanu despre această chestiune politică.

Conferinţă de presă incendiară

Tăriceanu şi-a lansat atacurile şi în cadrul unei conferinţe de presă, în care a explicat foarte clar că „Iohannis încalcă grav prerogativele prezidenţiale”,

În opinia liderului ALDE, preşedintele României ar trebui să ţină cont de normele care „îl obligă la o rezervă, la o neutralitate în campania electorală”.

De asemenea, Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că „abaterile” lui Klaus Iohannis vor avea ecou şi vor fi „contabilizate” pentru „suspendarea sa”.

Cadavre spălate la Cotroceni

„Se angajează pe faţă să-l spele pe Nicuşor Dan. Am putea spune că astăzi Iohannis a devenit un spălător de cadavre. Dar cadavrele, tot cadavre rămân.

Ceea ce face Iohannis este foarte grav. Contabilizăm toate aceste abateri, încălcări ale Constituţiei, pe care le vom pune pe masă la o solicitare de suspendare a lui, care, aşa cum procedează, e clar că la un moment dat va veni.

Acum nu am putea să facem acest lucru, pentru că nu pare să fie o majoritate consistentă, dar eu sunt convins că momentul va veni şi că Iohannis nu îşi termină mandatul la Cotroceni”, a declarat Tăriceanu în faţa jurnaliştilor.

La Cotroceni a fost şi Orban

Nu doar Nicuşor Dan a fost prezent joi la Palatul Cotroceni. În aceeaşi zi, şi premierul Ludovic Orban a avut o întâlnire cu preşedintele Iohannis.

„Administraţia Prezidenţială confirmă că preşedintele României, preocupat fiind de problemele cu care se confruntă zilnic bucureştenii, s-a întâlnit astăzi cu Nicuşor Dan.

În cadrul discuţiilor, la care a participat şi premierul Ludovic Orban, au fost abordate soluţiile necesare remedierii urgente a acestor probleme, precum şi proiectele de dezvoltare a oraşului pe termen mediu şi lung”, se arată într-un comunicat transmis de la Palatul Cotroceni.

Întrebat care au fost temele de discuţie, Nicuşor Dan a precizat că la Cotroceni s-a discutat în general despre Bucureşti, „în linii mari”.

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: