Evenimentul Zilei > Sport > Cutremur în lumea tenisului. Decizii șocante după pandemia de coronavirus. „Va trebui să iau o decizie”
Cutremur în lumea tenisului. Decizii șocante după pandemia de coronavirus. „Va trebui să iau o decizie”

Cutremur în lumea tenisului. Decizii șocante după pandemia de coronavirus. „Va trebui să iau o decizie”

Pandemia de coronavirus dă peste cap tenisul la nivel mondial.

Totul a început după ce luna trecută, franţuzoaica Amelie Mauresmo, fostă numărul unu mondial, a spus că restul sezonului 2020 ar trebui anulat, considerând că turneele nu ar trebui reluate înainte ca jucătorii să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

În acest context, tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a afirmat că se va confrunta cu o dilemă în cazul în care va deveni obligatorie vaccinarea jucătorilor înainte ca aceştia să poată concura din nou după reluarea sezonului.

Campionul a recunoscut că este împotriva vaccinării împotriva coronavirusului.
„Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători”, a spus Djokovic într-un videochat live pe Facebook cu alţi sportivi sârbi.

„Dar dacă va deveni obligatorie (vaccinarea) ce se va întâmpla? Va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură despre această problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba la un moment dat. Ipotetic, dacă sezonul se va relua în iulie, august sau septembrie, deşi este puţin probabil, am înţeles că un vaccin va deveni o cerinţă imediat după ce vom ieşi din carantina strictă, dar încă un există un vaccin”, a adăugat Djokovic.

Experţii medicali au afirmat că vaccinurile împotriva Covid-19, la care se lucrează în prezent în mai multe ţări ale lumii, nu vor fi gata până anul viitor, mărind astfel dubiile în privinţa posibilităţii disputării unor turnee pe parcursul acestui an, potrivit agerpres.ro