Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în lumea muzicii. Cântăreața a recunoscut totul: are o boală neurologică gravă
Cutremur în lumea muzicii. Cântăreața a recunoscut totul: are o boală neurologică gravă

Cutremur în lumea muzicii. Cântăreața a recunoscut totul: are o boală neurologică gravă

Cântăreaţa Sia a anunțat că în urma unor cercetări medicale efectuate a fost diagnosticată cu o maladie neurologică rară.

Sindromul Ehlers Danlos. Artista a recunoscut că suferă de dureri cronice, dar spune că a vrut să facă public acest lucru pentru a încuraja şi alte persoane bolnave, potrivit Digi24.

Artista în vârstă de 43 de ani a scris într-un mesaj publicat pe Twitter: „Bună, sufăr de dureri cronice, o boală neurologică, Ehlers Danlos, şi vreau să vă spun celor care suferiţi de dureri, fizice sau emoţionale, că vă iubesc. Mergeţi înainte. Viaţa este a naibii de grea. Durerea te demoralizează şi nu eşti singur”.

Sindromul Ehlers-Danlos afectează unul la 2.500 – 5.000 de indivizi și este cauzat de un defect în structura, producerea sau prelucrarea colagenului sau a proteinelor care interacţionează cu colagenul.

Ca urmare, apar modificări în ţesutul conjunctiv; fragilitatea pielii şi instabilitatea articulară sunt rezultatul cantităţii reduse ori calităţii defectuoase a colagenului.