Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în Europa! Boala care va infecta jumătate de continent
Cutremur în Europa! Boala care va infecta jumătate de continent

Cutremur în Europa! Boala care va infecta jumătate de continent

Tulpina Omicron nu este ușor de învins! Aceasta face ravagii în toată lumea, iar specialiștii au declarat că peste 50% din populaţia Europei se va infecta în următoarele 6-8 săptămâni. Vaccinații nu sunt ocoliți de noua variantă.

Coronavirus: Omicron ar putea infecta peste 50% din populaţia Europei în următoarele 6-8 săptămâni (OMS)

Copenhaga, 11 ian – Peste 50% dintre europeni ar putea să se infecteze cu varianta Omicron a noului coronavirus în următoarele şase-opt săptămâni, a anunţat marţi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de Reuters şi AFP.

Omicron face ravagii

Europa a raportat peste 7 milioane de cazuri noi de COVID-19 în prima săptămână a anului 2022, un număr de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în precedentele două săptămâni, a anunţat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă online.

Sursa: arhiva EVZ

„În acest ritm, Institutul pentru Măsurarea şi Evaluarea Sănătăţii (IHME) de la Universitatea Washington din Statele Unite prognozează că peste 50% din populaţia din regiunea europeană va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a precizat Hans Kluge.

El a subliniat că varianta Omicron prezintă mutaţii „care îi permit să adere mai uşor la celulele umane şi poate să infecteze chiar şi persoanele care au fost infectate în prealabil sau vaccinate”.(AGERPRES)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: