Evenimentul Zilei > Justitie > Curtea Supremă judecă azi ultimul termen în dosarul lui Miron Mitrea
Curtea Supremă judecă azi ultimul termen în dosarul lui Miron Mitrea

Curtea Supremă judecă azi ultimul termen în dosarul lui Miron Mitrea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca astăzi ultimul termen în dosarul în care Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Pe 15 octombrie 2014, Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, judecătorii dispunând şi confiscarea sumei de 169.000 lei.

În acelaşi dosar, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni închisoare. Cei doi au declarat apel.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef adjunct şi inspector-şef al ISC.

DNA susţine că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău şi SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

Deputatul PSD Miron Mitrea şi-a dat demisia din parlament pe 2 februarie.