Evenimentul Zilei > Social > Curtea de Conturi a descoperit salarii neconforme la Poliția Locală Timișoara. Prejudiciul: 18 milioane de lei
Curtea de Conturi a descoperit salarii neconforme la Poliția Locală Timișoara. Prejudiciul: 18 milioane de lei

Curtea de Conturi a descoperit salarii neconforme la Poliția Locală Timișoara. Prejudiciul: 18 milioane de lei

Primăria Timișoara a cheltuit o sumă impresionantă pe salarii acordate ilegal polițiștilor locali. Aceasta e concluzia la care au ajuns auditorii de la Curtea de Conturi, în urma unui con trol efectuat anul trecut, scrie Debanat.ro.

Prejudiciul total calculat de către angajații Camerei de Conturi a fost de 32.799.000 lei. Din această sumă, 18,3 milioane de lei, sunt imputați Poliției Locale. „La nivelul Direcției Poliția Locală Timișoara au fost efectuate plăți pentru drepturi de natură salarială care eludează cadrul legal în vigoare prin includerea în salariul de bază, a unei valori medii a drepturilor bănești din fondurile constituite în temeiul OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală în condițiile în care salariații respectivi nu au atribuții și nu au contribuit la administrarea creanțelor fiscale”, se arată în sinteza auditului, conform sursei citate.

Auditorii au mai calculat un prejudiciu de 10,6 milioane de lei și în activitatea proprie a Primăriei Timișoara, fiind vorba inclusiv de anumite cursuri de pregătire profesională, destinate funcționarilor publici.